Italië kan serieuze stap zetten, Frankrijk en Zwitserland in topper

Italië kan serieuze stap zetten, Frankrijk en Zwitserland in topper
Foto: © Photonews

Ook vandaag weer drie leuke duels op het appèl. Italië speelt tegen Costa Rica en Frankrijk tegen Zwitserland. De winnaars van die duels kunnen de volgende ronde ruiken. Voor Ecuador en Honduras is het van moeten.

Groep D: Italië - Costa Rica (18u)

Door de zege van Uruguay tegen Engeland gisteren, staan The Three Lions op de rand van de uitschakeling. Om die alsnog te vermijden, moet Italië nog twee keer winnen, te beginnen bij revelatie Costa Rica.

Het vertrouwen bij onze Italiaanse ambassadeur is alvast groot: "Ik verwacht een gemakkelijke match. Natuurlijk valt Costa Rica niet te onderschatten, maar we gaan de punten nemen. Ik hoop vooral dat Balotelli kan bevestigen waarom hij een topspits is. Ik hoop ook dat Cergi deze match speeltijd krijgt, want volgens mij zit er ook veel talent in hem."

Maar ook Costa Rica ziet mogelijkheden: "Bondscoach Luis Pinto knutselt graag een goed georganiseerd tactisch team in elkaar. Er liggen mogelijkheden op links, om in de ruimte te duiken van de hoog spelende rechts back Matteo Darmian. Een kolfje naar de hand voor de linksvoetige aanvaller, Joel Campbell."

Groep E: Frankrijk - Zwitserland (21u) en Honduras - Ecuador (24u)

Vertrouwen ook bij Zwitserland, dat nog Honduras krijgt op speeldag 3 en dus kan achteruitleunen. Al verwacht onze ambassadeur dat ze fel gaan beginnen. 

"Beide ploegen hebben al drie punten op zak en de winnaar kan dus haast zeker uitkijken naar de volgende ronde. Zwitserland zal vol vertrouwen zitten en komt waarschijnlijk aan de aftrap tegen een ontspannen Frankrijk. Aan Honduras hadden de Fransen geen kind en ze freewheelden naar een vlotte overwinning, het grootste gevaar is voor hen misschien wel onderschatting. Met een punt mag Zwitserland, met Honduras als volgende tegenstander, zeker tevreden zijn."

Kunnen de Costa Ricanen hun stunt tegen Italië nog eens overdoen? 60 euro gratis bonus kunnen bij een overwinning van Costa Rica al meteen 420 euro worden - een aanrader!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties