De steden van gisteren: Sofia, Berlijn en Valencia

De steden van gisteren: Sofia, Berlijn en Valencia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele bijbelse figuren onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Sofia

Dat Costa Rica tot twee keer toe zou stunten op dit WK, dat had niemand durven voorspellen vermoeden wij. Eigenhandig sturen ze twee ex-wereldkampioenen naar huis op weg naar de volgende ronde.

Een mirakel, dat volgens sommigen doet denken aan wat Antwerp in een grijs verleden deed tegen Vitosha Sofia. Remember Vitosha, zou Frank Raes zeggen als er op het einde van een match nog doelpunten vallen. Of bij uitbreiding voor élk mirakel vanaf heden.

Berlijn

Ten tijden van de Berlijnse Muur was de Duitse stad een van de meest strikte steden ter wereld. Je kon het altijd gaan proberen aan Checkpoint Charlie, maar van Oost naar West (of omgekeerd) raken was meestal geen mogelijkheid.

Een soortgelijke striktheid vonden we gisteren tijdens Zwitserland - Frankrijk. Een absolute genietmatch, met 8 heerlijke doelpunten. Jammer dat Kuipers het laatste niet homologeerde. Afgefloten is afgefloten, snapt u wel?

Valencia

Mooie stad, dat Spaanse Valencia. Hadden ze op voorhand gezegd dat er een Valencia zou schitteren bij Ecuador, dan had iedereen dat gelooft. Antonio Valencia is nu eenmaal een van dé absolute sterkhouders.

Toch is het tot op heden - verrassend misschien - niet Antonio, maar wel Enner Valencia die de boel rechthoudt voor de Ecuadorianen. Zonder hem hadden de Ecuadorianen nog niet gescoord dit WK. Een neus voor doelpunten heet zoiets.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' en 'de bijbelse figuren van dag 8' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties