"Capello en zijn spelers? Twee verschillende kleedkamers"

"Capello en zijn spelers? Twee verschillende kleedkamers"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels ontmoeten straks Rusland op speeldag 2 van de groepsfase van het WK. Oefenmeester daar: Fabio Capello, een heel vreemd figuur. Discipline en afstandelijkheid troef?

Door Aernout Van Lindt

Het is toch maar wat een vreemd figuur, die Fabio Capello. De Italiaanse bondscoach van Rusland heeft aan de ene kant wel een pak uitstraling en coachkwaliteiten, maar er zijn toch ook wat vreemde situaties binnen het Russische team.

Twitterverbod en achternamen

Zo mogen de internationals tijdens het WK niet twitteren of facebooken. Een heel ander gegeven dan bij de Rode Duivels, waar dat schering en inslag is. 

En misschien nog vreemder: de Russen moeten elkaar allemaal met de achternaam aanspreken op trainingen. Berezutsky en Kombarov hebben allebei een tweelingbroer bij hun ploeg die niet present is op het WK. Oef, kunnen we dan enkel zeggen.

Twee kleedkamers

"Het is allemaal wat vreemd", geeft ook Jan Mulder toe in de WK-programma's van Canvas. "Het is vaag en zijn torenhoog salaris helpt waarschijnlijk ook niet aan de sfeer."

Hoe we het dan het beste omschrijven? "Capello en zijn spelers? Ze lijken wel in twee verschillende kleedkamers te zitten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties