Het rapport van de Duivels

Sander De Graeve
| 19 reacties

De Rode Duivels verzekerden zich met een doelpunt in de laatste minuten van de tweede ronde op het WK. Onze redactie beoordeelde elke Rode Duivel en goot het in dit rapport des Duivels.

Thibaut Courtois: 7

Courtois had weinig werk, maar hij verwerkte alle ballen die hij kreeg uitstekend.

Toby Alderweireld: 5

Alderweireld kon zijn goede prestatie van tegen Algerije niet bevestigen. Stond af en toe zenuwachtig te verdedigen.

Daniel Van Buyten: 6

Niet op foutjes te betrappen, degelijke wedstrijd.

Vincent Kompany: 7

De kapitein van de Rode Duivels greep enkele keren uitstekend in en was secuur in de passing.

Thomas Vermaelen: 6

Mocht dan toch starten in een wedstrijd op het WK, maar blesseerde zich bij de opwarming. Hij probeerde nog, maar na een half uur was het afgelopen.

Axel Witsel: 7

Knapte zijn werk op het middenveld op, maar kon te weinig aanvallende impulsen geven.

Marouane Fellaini: 6

Kon niet dezelfde impact brengen als bij zijn invalbeurt tegen Algerije, maar speelde zijn wedstrijd.

Kevin De Bruyne: 6

Was vooral in de eerste helft erg sterk, maar kon in de tweede helft niet meer hetzelfde niveau brengen.

Dries Mertens: 7

Schitterde in de eerste helft, maar na de koffie was de tank leeg.

Eden Hazard: 7

Onzichtbaar in de eerste helft. De dribbelkont van Chelsea kwam erdoor na de rust en zorgde met een knappe actie voor de assist op Origi.

Romelu Lukaku: 5

Stond op een eiland, werd vroeg in de tweede helft al vervangen.

Jan Vertonghen: 6

Kwam na een half uur in de ploeg voor Vermaelen, maar liep amper in de kijker.

Divock Origi: 7

Verving Lukaku en knalde de Rode Duivels naar de tweede ronde.

Kevin Mirallas: 6

Tekende met een vrije trap op de paal voor de grootste mogelijkheid voor de Belgen. Miste in de extra tijd dé kans op 2-0.