De Jommekesalbums van gisteren: nr 60, nr 38 en nr 17

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele albums van Jommeke onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Nr 60. Alarm in de Rode Baai

Met bloed, zweet en tranen slaagden de Rode Duivels er in om zich een ronde verder te knokken. Toch ging het lange tijd niet van harte en bleek het 80 minuten lang heel lastig te zijn om - behoudens infiltraties van Dries Mertens - echte kansen te ontwikkelen.

Enkele minuten voor tijd was het alsnog prijs, met dank aan Eden Hazard voor de flits en Divock Origi voor de knappe afwerking.

Nr 38. Kaas met gaatjes

Wat was dat bij de Zuid-Koreanen achterin. Of het nu Lee, Kim, Han of Koo was: ze gingen allemaal gretig naast de bal op diverse fases. Kim en Hong stonden er bij en keken er naar hoe ze als centraal duo werden verwezen naar de miniemenlichtingen.

Als je dan al op flanellen benen staat te spelen, dan kan een goede doelman soms helpen. Maar ook Jung was niet echt bij de les en ging onder andere bij doelpunt twee zwaar in de fout.

Nr 17. Diep in de put

Portugal wist op het allerlaatste moment van de wedstrijd nog voor de 2-2 te zorgen in Portugal tegen de Verenigde Staten. Toch is die 2-2 vermoedelijk niet voldoende om alsnog plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen.

Daarvoor was de 4-0 in de eerste wedstrijd tegen Duitsland te zwaar. Enkel bij een zware zege zit er nog een kansje voor Ronaldo - gisteren in zak en as - en co in om alsnog de Iberische eer te redden.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' , 'de bijbelse figuren van dag 8' , 'de steden van dag 9'  en 'het weer van dag 10' gerust nog eens na.