"Rode Duivels spelen slecht, maar winnen. Is dat geen goed teken?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
"Rode Duivels spelen slecht, maar winnen. Is dat geen goed teken?"
Foto: © SC

De Rode Duivels wonnen gisteren met het kleinste verschil van Rusland. De fans zagen dan wel nog geen sprankelend voetbal, maar blijven positief. "We spelen niet goed, maar winnen onze wedstrijden. Is dat geen goed teken?"

Cédric De Volder en Timothy Collard in Rio de Janeiro

Het was gisterenavond over de koppen lopen op Copacabana. Niet alleen Belgische fans, maar ook aanhangers van Brazilië en Team USA bouwden een feestje op het strand. Voetbalkrant.com was erbij en liep onder anderen Thomas en Carline tegen het lijf.

"Ik heb al mijn nagels afgebeten tijdens de wedstrijd", lacht eerstgenoemde. "Het niveau van het voetbal blijft voorlopig ondermaats, maar eigenlijk had ik dat verwacht. We spelen niet goed, maar winnen onze wedstrijden. Is dat geen goed teken?"

Ondertussen moet de jongeman regelmatig een 'high five' geven aan een toevallig passant. Het Belgische shirt doet veel in Brazilië. "Ook in Maracanã hadden we de Brazilianen opnieuw mee, hé. En zelfs de Russen liepen met de Belgische driekleur rond. Waar ons sprookje zal eindigen? In de finale tegen Brazilië, hé."

Carline is dan weer één van de zeldzame vrouwen in de troep Belgische fans. "Maar wij moeten ook vertegenwoordigd zijn. We zijn allemaal Rode Duivels, hé. En het valt toch op dat de Belgen elkaar opzoeken. Hoe ik het vervolg van het toernooi zie? Ik vrees nog steeds dat we in de achtste finale Duitsland zullen tegenkomen. Dat wil ik absoluut niet, maar ja..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties