"Armenteros moet weg, Vico kan zijn kans nog grijpen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 29 reacties
"Armenteros moet weg, Vico kan zijn kans nog grijpen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht startte gisteren zijn voorbereiding met een beperkte kern van 22 spelers. "Ik wil sommigen geen valse hoop geven", gaf Besnik Hasi al aan. Heel wat jongens schipperen tussen blijven of vertrekken. Manager Herman Van Holsbeeck verduidelijkt.

Over Gillet en Kljestan

"Deze jongens hebben ondervonden dat ze tijdens de play-offs geen titularis meer waren. Kljestan ligt nog twee jaar onder contract. Hij wacht de aanbiedingen die binnenlopen af. Op dit moment heeft één buitenlandse club (Olympiakos, nvdr.) te kennen gegeven dat ze interesse tonen. Hij ligt er in balans met nog een andere kandidaat."

Voor Gillet staan Franse clubs als Caen, Lens en Metz in de rij. "Ik heb ook horen waaien dat er interesse is van Metz. Technisch directeur Dominique D'Onofrio heeft mij één keer gebeld voor een mogelijke huur. Dat zagen wij niet zitten. Guillaume heeft bovendien te kennen gegeven dat hij voor zijn plek op Anderlecht wil knokken."

Over Fede Vico

"Vico krijgt de kans van Hasi om zich tijdens de eerste trainingen te bewijzen. Het is niet omdat je Spaans international bent bij de U19 dat je automatisch ook in de eerste ploeg van Anderlecht staat. Dat heeft hij vorig jaar ervaren. Het is nu aan hem om in de oefenmatchen zijn kans te grijpen."

Over Armenteros en Kabasele

"Armenteros moet weg. Dat kan met een definitieve verkoop of op huurbasis. Er is wat interesse uit Nederland, maar daar leggen ze meestal niet veel geld op tafel."

"Kabasele zit in een andere situatie. Hij heeft de laatste maand bij De Graafschap aardige dingen laten zien. Hij traint voorlopig met de U21, al kunnen de zaken bij jongeren snel omslaan. Hij is inmiddels getrouwd en vader geworden. Hij is een pak rustiger dan vroeger. Hij heeft enorme kwaliteiten dus kan snel terugkeren in het A-team."

Over het vertrek van Sefa Isci naar Zulte Waregem

"Sefa is vast en zeker een goede voetballer, maar we vonden dat hij voor Anderlecht niet goed genoeg was. Bij de jeugd loopt heel wat talent rond. De kunst bestaat erin je daar niet in te vergissen. De jongeren die aan de top van de piramide zijn gekomen en geen kans krijgen, moeten we verplicht laten gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties