Sprokkels: Schwarzer verlengt, Ederson verlaat de Zebra's en Herrera gaat door

Sprokkels: Schwarzer verlengt, Ederson verlaat de Zebra's en Herrera gaat door
Foto: © Photonews

Het WK is onderweg, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Ederson verlaat de Zebra's

Ederson Tormena gaat in Griekenland aan de slag. De voormalige aanvoerder van Sporting Charleroi tekent een tweejarig contract bij de eersteklasser Asteras Tripolis.

Schwarzer verlengt

Mark Schwarzer heeft zijn contract bij Chelsea met één seizoen verlengd. Het is nog afwachten of de reservedoelman van the Blues de doublure van Thibaut Courtois dan wel Petr Cech wordt.

Keshi stopt

Stephen Keshi heeft via Twitter laten weten dat hij er mee zal ophouden als bondscoach van Nigeria, na de uitschakeling gisteren tegen Frankrijk in de achtste finales van het WK.

Woordvoerder op strafbank

Rodrigo Paiva zou tijdens Brazilië - Chili een tik hebben uitgedeeld aan Pinilla. Dat komt hem nu op een speeldag schorsing te staan. Paiva is ... de woordvoerder van de Braziliaanse nationale ploeg.

Prandelli krijgt pas in augustus opvolger

Ook bij Italië gaan ze op zoek naar een opvolger voor Prandelli, maar daar hebben ze geen haast bij. In augustus mogen we een nieuwe naam verwachten, klinkt het bij de voetbalbond.

Meunier niet mee

Thomas Meunier is niet mee op oefenstage met Club Brugge naar Garderen. Hij heeft een neusbreuk en blijft daarom thuis. Ook Vadis, De Sutter en Blondel zijn bij de geblesseerden die thuisbleven.

Sillah stopt

Ex-Clubspeler Ebou Sillah heeft wegens knieproblemen zijn carrière gestopt. Hij speelde tot vorige week nog bij Sporting Hasselt, de club van Stijn Stijnen.

Mexicanen behouden vertrouwen in selectieheer

Mexico werd door Nederland dan wel uit het WK geknikkerd, maar Miguel Herrera gaat door als bondscoach van zijn land. "Het vertrouwen is er om nog minstens vier jaar door te gaan", liet de Mexicaans voetbalbond ondertussen al weten."

Zware klap voor Hitzveld

Zwitserland moet dan aan de bak tegen Argentinië, maar Omar Hitzveld zit wellicht met zijn gedachten elkders. De bondscoach verloor immers zijn broer, maar besliste alsnog om bij de nationale ploeg te blijven. Onze redactie wenst Omar en zijn familie alvast alle sterkte toe in deze zware tijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties