Bondscoach Argentinië: "België heeft een gouden generatie"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Bondscoach Argentinië: "België heeft een gouden generatie"
Foto: © Photonews

Bondscoach Alejandro Sabella wil met Argentinië absoluut naar de halve finale. In een volgelopen perszaal in het Estadio Nacional in Brasilia noemde hij het Belgisch elftal een 'gouden generatie'. Sabella is op zijn hoede, zoveel is duidelijk.

Robby Morren, Sander De Graeve en Manu Gonzalez in Brasilia

Veel overschot had Argentinië in de 1/8e finale niet tegen Zwitserland. Tegen de Rode Duivels moet het beter. "Ik denk nog niet aan de finale, ik denk enkel aan de training  van vandaag en de match van morgen. De afgelopen dagen hebben we enkele spelers laten recupereren na een vermoeiende wedstrijd."

"We hebben het niveau dat we willen halen, nog niet bereikt. Dat is juist. Onze resultaten waren nipt tot nu toe en we zoeken naar ons beste voetbal. We weten dat we nog een stuk beter kunnen", aldus Sabella.  "Wanneer we in balbezit zijn, moeten we ons eigen spel spelen. Ik zal aan onze spelstijl vasthouden."

België heeft een hele sterke ploeg

"België heeft een heel goed elftal, ze hebben nu een gouden generatie. Dat hadden ze ook op het WK in 1982 toen ze wonnen tegen Argentinië. Heel veel van hun spelers voetballen in de Spaanse en Engelse competitie. Ze hebben een hele sterke ploeg. Individueel hebben ze veel kwaliteit en ook collectief staan ze sterk."

Ook doelman Courtois maakte indruk op de Argentijnse coach. "Ze hebben één van de beste keepers ter wereld en spelers die bij ploegen als Bayern München, Tottenham, Manchester City en Manchester United spelen. Als ze zwakheden hebben, ga ik ze hier alvast niet uit de doeken doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties