Rode Duivels op 2 qua traumamatchen en topmatchen

Rode Duivels op 2 qua traumamatchen en topmatchen
Foto: © photonews

Wouter Baeckens houdt van voetbal. Sinds het WK 1990 miste hij op televisie geen enkele seconde van een EK- of WK-eindronde. We vroegen hem naar zijn favoriete wedstrijden en zijn horrorwedstrijden. De Rode Duivels staan in beide categorieën op twee.

Door Aernout Van Lindt

Het verhaal van de man die sinds 1990 geen EK of WK-match meer miste kan u HIER nog even nalezen. We vroegen hem ook om even te grasduinen in het rijkelijk verleden van het WK en drie leuke en drie minder leuke WK-matchen met ons te delen. Hierbij zijn top-3.

Top 3 van beste WK-matchen

1. Halve finale WK 2006: Duitsland - Italië 0-2

De beste match van Italië die ik ooit zag. De Duitsers waren in eigen land torenhoog favoriet en ongenaakbaar. Toch won Italië met die magische goal van Grosso. Toen al wist ik dat de finale ook wel zou lukken.

2. Groepsfase WK 1994: België - Nederland 1-0

De beste match ooit van Michel Preud'homme. Nederland was beter maar België scoorde toch via Albert. Daarna volgde een bestorming van ons doel maar Preud'homme pakte echt alles. Voor mij als KV Mechelen-supporter een historische match.

3. Achtste finale WK 1998: Brazilië - Denemarken 3-2

Er zijn natuurlijk zoveel fantastische WK-matchen. Maar het WK 1998 vond ik één van de leukste en daarom kies ik een heel leuke match van dat WK als derde keuze. De Brazilianen en Denen maakten er een onvergetelijke match van. Het spel ging constant op en neer. Schitterende spektakelmatch.

Top 3 van minder leuke WK-matchen

1. Groepsfase WK 2002: Costa Rica - China 2-0

Ik ben totaal geen ochtendmens dus de matchen op het WK 2002 in Japen en Zuid-Korea waren een echte pijniging voor mij. We waren op vakantie in Italië en ik moest daar mijn wekker in het hotel zetten om 6 uur 's ochtends. Dat is echt geen lachertje maar voor het WK alles. Zo herinner ik mij bijvoorbeeld een ochtendmatch tussen Costa Rica en China waarbij mijn vrouw toen tegen me zei: "Nu ben je echt helemaal zot geworden". 

2. Achtste finale WK 1990: België - Engeland 1-0 nv

Mijn grootste traumamatch ooit was die match in Bologna. 119 minuten was België een klasse sterker met tientallen dikke kansen. En dan was daar David Platt in de laatste minuut van de verlenging. Daar heb ik mij jaren slecht over gevoeld. Zo onrechtvaardig kan voetbal zijn...

3. Groepsfase WK 2014: Nigeria - Iran 0-0

De meest recente draak van een match was op dit WK met voorsprong Nigeria - Iran. Beschamend niveau maar toch heb ik het volgehouden tot het einde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties