1 miljoen Duitsers maken er feestje van met Die Mannschaft

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
1 miljoen Duitsers maken er feestje van met Die Mannschaft
Foto: © Photonews

De Duitse wereldkampioenen zijn dinsdag als échte helden onthaald in Berlijn. Er waren naar schatting maar liefst 1 miljoen (!) inwoners bij om Die Mannschaft te bedanken voor hun sterke toernooi.

In groepjes van vier of vijf kwamen de spelers op het podium en steevast voerden ze een klein 'actje' op. Een enorm tevreden Joachim Löw sprak het publiek toe en bedankte de Duitse fans. “In naam van ons allen wil ik iedereen bedanken die achter het team stond. We zijn allemaal wereldkampioen”, aldus de bondscoach.

Lukas Podolski noemde het het mooiste moment uit zijn carrière, terwijl Mario Götze het over een "onbeschrijflijk gevoel" en "een droom" had.

Ontroerde Klose, iedereen uit zijn dak bij zien van wereldbeker

Toni Kroos eerde ook Miroslav Klose, de topschutter aller tijden op een wereldbeker. De spits van Lazio kreeg het even zichtbaar moeilijk en kort daarna volgde een innige knuffel tussen beide heren.

De aanwezige fans gingen pas echt uit hun dak toen onder meer Philipp Lahm en Thomas Müller het podium betraden met dé wereldbeker. Proficiat, Weltmeister!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties