Chelsea heeft concurrent Lukaku nu ook écht beet: transfer Diego Costa afgerond

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Chelsea heeft concurrent Lukaku nu ook écht beet: transfer Diego Costa afgerond
Foto: © Photonews

Het was af en toe een langdradige transfersoap, maar uiteindelijk is de transfer van Diego Costa van Atlético Madrid naar Chelsea nu helemaal afgerond. Dat liet de Londense topclub vandaag weten op haar officiële webpagina.

Costa wierp zich afgelopen seizoen op als dé doelpuntenmachine van Atlético Madrid. De Braziliaans-Spaanse spits deed Radamel Falcao al gauw vergeten en scoorde maar liefst 27 doelpunten in de Primera Division.

Het leverde de 25-jarige aanvaller heel wat belangstelling op en al gauw werd duidelijk dat hij zijn carrière zou verderzetten in de Premier League. Na heel wat geruchten omtrent een overgang naar Chelsea, bevestigde de Londense topclub vandaag de overgang van Diego Costa.

Een fantastische coach en fantastische teammaats

De Spaanse international zette zijn krabbel onder een contract van vijf seizoenen en moet op Stamford Bridge doen wat hij het beste kan: doelpunten maken. “Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik kan niet wachten om van start te gaan in de Premier League met zo een fantastische coach en zulke fantastische teammaats”, aldus Costa in een eerste reactie.

De transfer van Costa is mogelijk wel minder goed nieuws voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel lijkt ook volgend seizoen geen kans te krijgen van José Mourinho, en mogelijk vertrekt onze landgenoot dan ook wel definitief bij The Blues.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties