Duitsland vs. België: wat hebben we nodig om wereldkampioen te worden?

Duitsland vs. België: wat hebben we nodig om wereldkampioen te worden?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland kroonde zich zondagavond tot wereldkampioen. De Duitsers koppelden jeugdig enthousiasme aan ervaring, kracht aan techniek en tactisch vernuft aan dodelijk efficiëntie voor doel. Wat wij ons afvragen: kunnen de Rode Duivels dat op termijn ook brengen?

Door Timothy Collard

De troepen van Marc Wilmots strandden na een afwezigheid van twaalf jaar in de kwartfinales op het WK. Op termijn moet deze lichting Rode Duivels in staat zijn om beter te doen, en daarom vergelijken wij de huidige kern van België met die van Duitsland.

Neuer vs. Courtois

In doel moeten we alvast niet veel onderdoen voor Die Mannschaft. Met Manuel Neuer beschikt Duitsland dan wel over de beste doelman ter wereld, Thibaut Courtois is goed op weg om de 28-jarige goalie bij te benen.

Hummels vs. Kompany

Achterin beschikken de Duitsers over een stevige lijn van vier met Lahm, Boateng, Hummels en Höwedes. Laatstgenoemde is de ietwat vreemde eend in de bijt, al vervulde de centrale verdediger zijn positie van linksachter prima.

Centraal achterin moet Kompany niet onderdoen voor Hummels en Boateng. Integendeel, onze kapitein staat op clubniveau nog een stapje verder dan de twee Duitsers. Een back als Lahm tot slot, hebben we in België niet rondlopen. En het is nog maar de vraag of dat ooit het geval zal zijn, aangezien Lahm één van de allerbesten in zijn soort is.

Schweinsteiger-Kroos-Götze-Özil vs. Witsel-Fellaini-De Bruyne-Dembele

Op het middenveld staan  de Rode Duivels lang nog niet zover als de kersverse wereldkampioen. Spelers van het kaliber Schweinsteiger of Götze heeft Wilmots niet in zijn kern. Dat is geen schande, maar dat maakt het verschil tussen top en wereldtop.

Klose-Müller-Schürrle vs. Lukaku-Origi-Hazard

Ook in de aanval moeten we op dit moment nog het onderspit delven. Miroslav Klose telt dan wel al 36 lentes, een spits die zich tot topschutter aller tijden kroont op een WK, daar kunnen wij alleen maar van dromen.

Thomas Müller is dan weer het prototype van de moderne Duitse voetballer. De aanvaller van Bayern München koppelt loopvermogen aan techniek en is ontzettend efficiënt. 10 goals in 13 WK-wedstrijden, Die Mannschaft heeft nu al een opvolger beet voor Klose.

Met Eden Hazard beschikken wij dan weer over een soort speler dat de Duitsers niet hadden op dit WK. Bij afwezigheid van Marco Reus was het zoeken naar de flankspeler met een heerlijke actie. Schürrle toonde zich beslissend van op de flank, maar bij Chelsea houdt Hazard hem op de bank.

Dat is zonder twijfel de volgende uitdaging voor onze nummer 10. Hazard moét op termijn in staat zijn om spelers van het kaliber Schürrle te laten verbleken op een groot toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties