Wij steken Van Holsbeeck handje toe: vijf mogelijke opvolgers voor Kouyate

Jens Jacobs
| 69 reacties
Wij steken Van Holsbeeck handje toe: vijf mogelijke opvolgers voor Kouyate
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi is naarstig op zoek naar een waardige opvolger voor Kouyaté. Milivojevic valt te licht uit, Vainqueur trok naar Rusland en de Pool Krychowiak bleek financieel onhaalbaar. Alternatieven lijken voorlopig niet voor handen, dus wij steken Anderlecht dan maar een handje toe.

Door Jens Jacobs

Anderlecht zag al enkele sterkhouders vertrekken, maar de inkomende transfers blijven voorlopig uit.  Een echte nummer 6 die in de rug van Tielemans moet spelen is voor trainer Hasi topprioriteit. De Kosovaar liet al optekenen dat de nieuwe verdedigende middenvelder krachtig moet zijn, over een groot loopvermogen moet beschikken en luchtduels moet winnen. Hieronder alvast enkele financieel haalbare suggesties die aan alle criteria voldoen.

1)      Mohamed Rabiu

De 24-jarige Ghanees mocht afgelopen WK drie keer opdraven en verdedigt op dit moment de kleuren van Kuban Krasnodar. Met zijn 1 meter 87 heeft Rabiu de nodige body die hij weet te koppelen aan snelheid en loopvermogen. Zijn marktwaarde wordt geschat op 3 miljoen, maar dat betaalde Krasnodar vorig jaar al aan Evian. Voor 4 à 5 miljoen euro moet een overstap mogelijk zijn.  

2)      Danilo Pereira

Iets goedkoper is de Portugees Danilo die in eigen land bij CS Maritimo speelt. Met zijn 22 lentes heeft de atletische middenvelder ook nog progressiemarge.  Danilo is groot en sterk en kan, net als Kouyaté, ook ingezet worden centraal in de defensie. De geschatte marktwaarde ligt op 1,5 miljoen euro, al hoopt Maritimo iets meer te vangen.

3)      Khaleem Hyland

Vorig jaar deelde hij in de malaise bij Racing Genk, maar een Hyland in topvorm is ook voor de landskampioen een versterking . Het blok graniet van 25 uit Trinidad en Tobago kan voor power zorgen op het Brusselse middenveld en heeft een goed schot in de benen. Genk ligt zelf overhoop met de middenvelder, dus een bod van om en bij de 2,5 miljoen euro zou moeten volstaan.

4)      Jesus Molina

De Mexicaanse international komt in eigen land uit voor topclub América. De stofzuiger op het middenveld staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en uitstekend kopspel. De marktwaarde van de 26-jarige Mexicaan wordt geschat op 2,5 miljoen. Geen onoverkomelijk bedrag voor de Brusselaars.

5)      Raoul Loé

Als kracht de norm is moet Anderlecht gaan shoppen bij Osasuna in Spanje. Daar voetbalt immers de 25-jarige Kameroener Raoul Loé. De middenvelder van 1meter 92 oogt wat log, maar dat maakt hij goed met zijn onwaarschijnlijke fysieke kracht. Hij zal niet gracieus voorbij drie man dribbelen, maar kan er wel dwars doorheen lopen. Zijn waarde wordt geschat op 1,8 miljoen, maar Anderlecht zal hem wellicht niet zo goedkoop kunnen inlijven.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties