Tegenstander Club Brugge uitgelicht: haalbare kaart, maar niet te onderschatten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Tegenstander Club Brugge uitgelicht: haalbare kaart, maar niet te onderschatten
Foto: © Photonews

Club Brugge moet binnenkort de Europese wei in tegen Brøndby. Dat is de club van ex-Club-verdediger Michael Almebäck. Maar welke gevaren schuilen er nog bij de Denen? Wij gingen het even voor u na.

Door Timothy Collard

Brøndby kroonde zich in de geschiedenis van het Deense voetbal tien keer tot kampioen, wat evenveel is als FC Kopenhagen. Afgelopen seizoen moest de ploeg van Thomas Frank genoegen nemen met de vierde plaats, wat uiteindelijk genoeg was om uit te komen in de voorrondes van de Europa League.

Van Kahlenberg tot Elmander

De Deense topclub beschikt over enkele ervaren mannen die in het verleden hun strepen al verdienden, maar momenteel in de herfst van hun carrière vertoeven. Thomas Kahlenberg is één van die namen.

De 31-jarige middenvelder maakte furore bij Auxerre, waarna hij zijn carrière verderzette bij VfL Wolfsburg. Sinds afgelopen jaar is Kahlenberg terug in zijn vaderland, waar hij bij Brøndby uitgroeide tot een vaste waarde.

Ook deze zomer slaagde de club erin om een leuke naam te strikken. Johan Elmander keert na avonturen bij Toulouse, Bolton, Galatasaray en Norwich City terug naar de club die hem destijds groot maakte. De Zweed is inmiddels 33, maar kan op een goeie dag nog altijd zijn doelpuntje meepikken.

Almebäck en doelman die bijna op Jan Breydel speelde

Met Michael Almebäck beschikt Brøndby over een ex-speler van Club Brugge. De 26-jarige Zweed groeide in Denemarken uit tot een vaste waarde, na een mislukte passage op Jan Breydel.

Maar naast Almebäck is er nog iemand met een link naar blauw-zwart. De eerste doelman van Brøndby, Lukas Hradecky, droomde een jaar geleden luidop van een overstap naar Brugge. Uiteindelijk opteerde Club voor Mathew Ryan, iets wat ze zich nog niet zullen beklaagd hebben.

Haalbaar, maar niet te onderschatten

Met Brøndby kwam er een haalbare kaart uit de bus voor blauw-zwart, maar Michel Preud’homme zal de Denen allesbehalve onderschatten. In de voorbereiding op dit seizoen klopte de tegenstander van Club Liverpool nog.

The Reds speelden dan met een vrij jong elftal en Brøndby trok aan het langste eind met 2-1. Norgaard en Hasani zorgden voor de goals tegen een Liverpool waar onder meer Coutinho, Agger, Leiva, Kelly, Borini, Allen, Wisdom, Skrtel, Flanagan en Suso in actie kwamen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties