Prognose: KV Mechelen: de weg terug na het rotseizoen

Prognose: KV Mechelen: de weg terug na het rotseizoen
Foto: © Photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Op vrijdag 25 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2014- 2015. Wij schatten hun kansen in. Vandaag KV Mechelen.

Ambitie

Normaal gezien zouden ze bij KV Mechelen zeggen: zo dicht mogelijk eindigen bij play-off 1 en zo lang mogelijk meestrijden voor een plaatsje daarin. Na vorig seizoen zijn de ambities wel wat bijgesteld. Een rustig seizoen in de middenmoot, met af en toe een uitschieter thuis, en ze zijn al dik tevreden. Want de vorige jaargang, waarin op een bepaald moment gevreesd werd voor degradatie, deed echt wel pijn.

Transfers

IN

Tim Matthys (RAEC Mons), Stevy Okitokandjo (AA Gent), Mauro Minnaard (NAC, Ned), Ibrahima Cissé (Standard), Sofiane Hanni (Ankaraspor, Tur), Kenny Van Hoevelen (terug van RKC, Ned), Laurens Paulussen (Westerlo), Dalibor Veselinovic (Anderlecht via Waasland-Beveren). 

OUT

 Jonathan Legear (Olympiacos Piraeus, Gri), Aleksandar Trajkovski (terug naar SV Zulte Waregem), Wilson Kamavuaka (?), Lamisha Musonda (terug naar Chelsea, Eng), Mads Junker (Delhi Dynamos), Senad Karahmet (?), Anthony Van Loo (?), Wannes Van Tricht (terug van ASV Geel), Boubacar Dialiba Diabang (Cracovia Krakau, Pol), Thomas Enevoldsen (Aalborg BK, Den).

Sterktes

Aanvallend beter

Het is natuurlijk voorbarig om te zeggen, maar met Veselinovic haalde KV Mechelen een ideale bliksemafleider. Vorig seizoen moest Mokulu alleen opboksen tegen de verdediging en dat is niet de sterkte van de forse spits. Met Veselinovic naast hem moet ook Mokulu beter gaan draaien. Daarnaast heeft KV met Jason Adesanya en Stevy Okitokandjo ook wat jeugdig talent binnengehaald, die de twee anderen scherp zullen houden.

Evenwichtig middenveld

Centraal blijft de as De Petter-De Witte (al kan die laatste weer naar de verdediging gehaald worden) behouden, want met Ibrahima Cissé is er wel een serieuze concurrent bij. Ook Cordaro zal op zijn tellen moeten letten nu assistkoning Tim Matthys is neergestreken in Mechelen. Het lijkt op een degelijke mix tussen kracht en techniek. En trainer Aleksandar Jankovic lijkt heel wat opties te hebben met ook nog Mats Rits, Iddi, Van Tricht en Destorme tot zijn beschikking.

Goeie backs

Daar lag de vorige seizoenen wel het heikel punt: het uitvoetballen van achteruit. Met Kosanovic hebben ze al een goeie centraal, maar met de terugkeer van Paulussen en klasbak Obradovic aan de andere kant hebben ze ineens backs die met de bal over de middenlijn kunnen komen.

Zwaktes

Spektakel verwacht

De supporters van KV verwachten thuis spektakel en dat kan nogal eens wegen op de ploeg. Vorig seizoen hoorden we dikwijls dat 'ze de supporters teleurstelden'. Soms zijn ze daar in Mechelen iets te veel mee bezig. Meer dan een plaatsje in de middenmoot moet er ook niet verwacht worden.

Prognose: 9e

Mechelen is degelijk versterkt ten opzichte van vorig seizoen. Wij zien hen nooit in de problemen komen, maar ook nooit in aanmerking voor de topzes. Wel zullen er weer een paar topploegen ten onder gaan 'Achter de Kazerne'.

Wat denkt Cisse Severeyns?

"KV zal beter voor de dag komen dan vorig seizoen. Ze hebben wel wat bijgehaald en zullen volgens mij één van die ploegen worden die dicht tegen de topzes zullen aanleunen, maar net iets te kort zullen komen. Ze hebben genoeg kwaliteiten voor een rustig seizoen en zullen misschien weer lang meedoen voor die zesde plaats. Met Veselinovic hebben ze een spits die weegt op een defensie. Als ze daar iemand kunnen bijzetten die daarvan kan profiteren..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties