De goudklompjes van Standard doorgelicht: wie zijn ze?
Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
De goudklompjes van Standard doorgelicht: wie zijn ze?
Foto: © Photonews

Guy Luzon stuurde gisteren een piepjong elftal de wei in tegen KV Kortrijk. De jonge garde verraste en pakte de volle buit in het Guldensporenstadion (2-3). Maar wie zijn die jonge kerels van de Académie Louis- Dreyfus nu eigenlijk? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Door Timothy Collard

“We hebben het beste opleidingscentrum van België”, liet Guy Luzon zich onlangs nog ontvallen. De Israëlische oefenmeester moet – noodgedwongen – een beroep doen op heel wat van zijn jonkies, maar dat valt tot dusver hartstikke goed mee.

Ali Yasar – linksachter – 19 jaar

Aangezien we Dino Arslanagic al kennen van vorig seizoen, is de eerste in ons rijtje Ali Yasar. De 19-jarige verdediger verscheen aan de aftrap als linksachter, maar moest halverwege plaats ruimen voor aanvoerder Jelle Van Damme. De Turkse Belg – sinds 2008 bij Standard – maakte geen onuitwisbare indruk.

Deni Milosevic – rechtsmidden – 19 jaar

De jonge Deni kennen we allemaal als de zoon van oud-voetballer Cvijan Milosevic. Die speelde in het verleden nog voor Club Luik, Antwerp, Germinal Ekeren en Westerlo. Deni heeft talent, maar heeft nog wat tijd nodig om er helemaal te staan. Het was overigens zijn tweede basisplaats, na de thuismatch tegen KV Oostende vorig jaar.

Tortol Lumanza Lembi – centrale middenvelder – 20 jaar

Lembi is een jaartje ouder dan Yasar en Milosevic en staat ook al net iets verder in zijn ontwikkeling. Vorig seizoen speelde hij op uitleenbasis bij Sint-Truiden, nu kan hij – afhankelijk van wat Standard nog in huis haalt – mogelijk aanspraak maken op een basisplek bij de Rouches.

Samy Mmaee – centrale verdediger/centrale middenvelder – 17 jaar

Mmaee is de jongste van de hoop met zijn 17 lentes. De jonkie speelt normaal gezien centraal achterin, maar Guy Luzon speelde hem bij zijn eerste basisplaats uit als centrale middenvelder. Mmaee kwam pas vorig seizoen naar Luik, toen hij KAA Gent verliet.

Yanis Mbombo – aanvaller – 20 jaar

Naast Lembi is ook Mbombo iemand die dit seizoen misschien wat meer kansen zal krijgen. De snelle aanvaller – hij kan in de punt of op de flank uit de voeten – scoorde vorig jaar al bij zijn eerste basisplaats in de  Europa League en deed dat fijntjes over in de Jupiler Pro League. Speelde in de jeugd van Anderlecht nog samen met Januzaj en Malanda.

François Marquet – centrale middenvelder – 20 jaar

Marquet speelde gisteren niet, maar dat is mogelijk omdat Luzon een basisplaats voor hem in petto heeft tegen Panathinaikos. De middenvelder speelt al sinds 2006 voor Standard en hoopt dit seizoen dezelfde weg te bewandelen als Julien De Sart vorig seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties