De hobbelige carrièreweg van Mohammed Aoulad

De hobbelige carrièreweg van Mohammed Aoulad
Foto: © Photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Mohammed Aoulad was afgelopen weekend één van de figuren van de speeldag. Met twee goals en een halve assist zorgde hij voor de spectaculaire ommekeer in het Stade de Pays de Charleroi. Nochtans verliep zijn carrière tot nu toe niet altijd over rozen. Een overzicht...

Door Johan Walckiers

Aoulad genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, maar in de jeugd van paars-wit hechten ze evenveel belang aan karakter als aan talent. Van dat laatste heeft Aoulad er genoeg, aan dat eerste werd serieus getwijfeld. Toen FC Brussels in 2009 kwam aankloppen voor de toen 18-jarige flankaanvaller werd er dan ook niet moeilijk gedaan.

Bij Brussels moest hij één seizoen geduld hebben, maar de volgende twee seizoenen speelde hij er de pannen van het dak. Het maakte dat zijn ex-club hem weer in het vizier kreeg. Anderlecht had echter nooit de intentie om hem dadelijk in de A-kern op te nemen. 

Niet rancuneuze Ferrera zet hem op juiste spoor

En toen ging Aoulad even van de sporen af. Anderlecht leende hem uit aan Charleroi, waar hij zwaar in discussie kwam te liggen met coach Yannick Ferrera en manager Mehdi Bayat. In de wedstrijd tegen Kortrijk scoorde hij en vierde dat door een hoop scheldwoorden richting bank en eretribune te slingeren. Charleroi reageerde door zijn contract onmiddellijk te verbreken.

Daarmee maakte Aoulad ook meteen een kruis over zijn kansen om ooit nog voor Anderlecht te spelen. Paars-wit leende hem uit aan Waasland-Beveren, wat ook geen onverdeeld succes werd. Uiteindelijk belandde hij bij tweedeklasser STVV en daar vond hij... Yannick Ferrera terug.

Ferrera was zich echter bewust dat hij een ruwe diamant in handen had en veegde een borstel over het verleden. En dat beklaagde hij zich niet. Aoulad blonk vorig seizoen uit en scoorde negen keer voor Ferrera. Het leverde hem een transfer naar Westerlo op en daar trekt hij nu de lijn door. Indien hij mentaal alles op een rijtje kan houden, is Aoulad mogelijk één van de revelaties van dit seizoen. Denis van Wijk weet wat hem te doen staat...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties