Deze spelers werden beloond voor hun WK

Jens Jacobs
| 6 reacties
Deze spelers werden beloond voor hun WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK blijft het perfecte toneel om als voetballer een toptransfer te versieren. Volgende jongens zagen de interesse zienderogen toenemen naarmate het wereldkampioenschap vorderde.

1.     Divock Origi

We beginnen in eigen land. Op de dag dat Divock Origi werd opgeroepen door Marc Wilmots bedroeg zijn geschatte marktwaarde amper 1 miljoen euro. De jonge Belg werd na een sterk WK verkocht aan Liverpool voor 12,63 miljoen euro. Een bedrag dat door waarnemers als veel te weinig beschouwd wordt. Het kan snel gaan.

2.     Daniel Van Buyten

Bijna afgeschreven voor het WK, maar maakte indruk tijdens. Opeens werd de Rode Duivel overstelpt met aanbiedingen uit binnen-en buitenland. Anderlecht hoopt nog steeds op de komst van de 36-jarige verdediger.

3.     James Rodriguez 

Uiteraard mag hij niet ontbreken in dit overzicht. Wie het internationale voetbal volgt wist ook voor de wereldbeker al dat deze man een groot talent is. Niet toevallig plukte Porto, dat veruit het beste scoutingsapparaat heeft voor Zuid-Amerika, hem weg bij Banfield uit Argentinië. Nadien verkocht het hem en Moutinho voor grof geld aan Monaco.  Voor het WK werd zijn waarde geschat op 35 miljoen euro. Na zijn 6 doelpunten werd de elegante spelmaker voor een slordige 80 miljoen euro opgehaald door Real Madrid.

4.     Cuadrado

Nu we toch in Colombia zijn, kunnen we beter even langs Juan Cuadrado passeren. De flitsende winger van Fiorentina doet in de Serie A al een tijdje wat hij ook op het WK deed: snelheid maken, dribbelen en voor gevaar zorgen. Voor het WK werd zijn waarde op 24 miljoen euro geschat. In Firenze willen ze hun goudhaantje nu niet verkopen onder de 50 miljoen.

5.     David Ospina

We blijven in Colombia. David Ospina moest de netten van de offensieve Colombianen schoon proberen te houden. Arsenal raakte gecharmeerd en betaalde Nice 4 miljoen euro voor de doelman.

6.     Keylor Navas

Verdedigt al twee seizoenen het doel van Levante, toch had reeksgenoot Real Madrid een wereldbeker nodig om te zien dat de Costa-Ricaan ballen kan pakken. Voor het WK kostte hij 4 miljoen euro, nu betaalde Real er 10.

7.     Toni Kroos

Voor de wereldbeker al niet tevreden met zijn speelkansen bij Bayern München en leek op weg naar Manchester United. Op het WK speelde Kroos op zijn niveau en kroonde zich tot één van de smaakmakers. Real Madrid zag dat het goed was en betaalde 30 miljoen euro voor de Duitser met fenomenale traptechniek.

8.     Enner Valencia

“Is dat die van Manchester United?” zal bij aanvang van het WK hier een daar wel te horen geweest zijn. Neen, de vinnige spits kwam voor het WK uit voor Pachuca dat hem voor een dikke 3 miljoen euro had opgehaald bij Emelec. Na drie wedstrijden op de wereldbeker was 15 miljoen euro net voldoende om hem naar West Ham te halen.

9.     Antoine Griezmann

Al een tijdje goed bezig bij Real Sociedad en ook op het WK liet hij mooie dingen zien bij Les Bleus. 30 miljoen euro later verdedigt hij de kleuren van Atlético Madrid.

10.   Verdediging Feyenoord

De verdediging van Oranje was bijna dezelfde als die van Feyenoord, nu scheiden de wegen op clubniveau. Lazio Roma telde 8 miljoen euro neer voor De Vrij, Porto betaalde 7,7 miljoen voor Bruno Martins Indi en Newcastle versterkte zich met Daryl Janmaat voor 6 miljoen euro.

(JJ)

(Bronnen transferprijzen en -waarden : transfermarkt.de)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties