Recente Europese prestaties Panathinaikos moeten Standard moed geven.

Jens Jacobs
| 2 reacties
Recente Europese prestaties Panathinaikos moeten Standard moed geven.
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rouches staan vanavond voor een belangrijk en moeilijk duel in Athene. Een blik op het recente Europese verleden van de Grieken is alvast hoopgevend voor Standard.

Panathinaikos, een naam als een klok in het Europese voetbal. De Grieken speelden al 20 keer kampioen in eigen land, 21 keer werden ze vice-kampioen. Ook in Europa mochten ze dus nagenoeg elk jaar aantreden, maar de laatste jaren was dat geen onverdeeld succes.

Seizoen 13/14

Panathinaikos was in eigen land slechts zesde geëindigd maar kreeg toch de kans om Europees te spelen, aangezien PAS Giannina geen licentie kreeg. Panathinaikos zelf had echter hetzelfde probleem, het Europese ticket ging naar de nummer 7: Xanthi.

Seizoen 12/13

Na een tweede plek in eigen land, mocht Pana aantreden in de voorrondes van de Champions League. Daarin toonde Malaga zich echter te sterk. Het vangnet van de Europa League was een magere troost, temeer omdat ze met 5 punten derde werden in een groep met Lazio en Tottenham.

Seizoen 11/12

Nog een jaartje terug stond Panathinaikos eveneens in de derde voorronde van de CL. Het Deense Odense Boldklub ging in Athene met 3-4 winnen en veroordeelde de Grieken tot de voorrondes van de Europa League. Opnieuw geen succes, Maccabi Tel Aviv knikkerde hen eruit nog voor het Europese seizoen goed en wel begonnen was. De Belgen verging het iets beter dat jaar. Met Anderlecht, Club Brugge en Standard had ons land maar liefst 3 groepswinnaars in de EL.

Seizoen 10/11

Panathinaikos was er eindelijk nog eens in geslaagd om de hegemonie van Olympiakos te doorbreken en kampioen te spelen. Als beloning wachtte hen de groepsfase van de Champions League. Na de loting toonden de Grieken zich voorzichtig optimistisch. De groep met Barcelona, Kopenhagen en Rubin Kazan bleek echter te sterk. Met amper 2 punten in de reistas zat het Europese verhaal er alweer op.

Seizoen 09/10

Voor het laatste succes(je) van Panathinaikos moeten we terug naar 2010. Ze overleefden hun groepsfase in de Europa League en verrasten door in de volgende ronde AS Roma naar huis te sturen. In de achtste finales werd hun opmars gestopt. Panathinaikos moest namelijk de duimen leggen voor… Standard.

Zie ook: http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2014-07-29/ook-in-2010-stonden-standard-en-panathinaikos-tegenover-elkaar

(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties