Eerste klasse doet gouden zaakjes bij de fiscus

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 21 reacties
Eerste klasse doet gouden zaakjes bij de fiscus
Foto: © photonews

De jaarrekeningen van de clubs in het seizoen 2012- 2013 zijn bekend en die brachten een opvallend cijfer aan het licht. Zo kunnen alle spelers en eersteklassers rekenen op belasting- en RSZ-voordelen voor een bedrag van maar liefst 88,5 miljoen euro.

Dat is een stijging van ruim 32 procent ten opzichte van drie jaar geleden, zo berekende Het Belang van Limburg. De spelers in 1e klasse genieten immers van een speciale fiscale regeling. Bij een normale werknemer wordt 38 procent bijdrage voor de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) afgehouden van het loon. Bij profsporters is dat begrensd op 785 euro per maand. Een speler die 40.000 euro per maand opstrijkt, krijgt zo een extraatje van 14.500 euro per maand. Alles samen gaat het dan om 48,5 miljoen euro.

Daar komt nog eens bij dat ook inzake bedrijfsvoorheffing de clubs een uitstekende zaak doen. Ook hier weer: een werkgever stort 40 procent van het loon van zijn werknemers door naar de schatkist. Sportclubs mogen dan weer 80 procent van die bedrijfsvoorheffing voor zichzelf houden. Alles samen levert dit op het hoogste niveau een bedrag op van zo'n 40 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties