Vanhaezebrouck over aanwinst Saief: "Eerst zien hoe snel hij zich aanpast"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Vanhaezebrouck over aanwinst Saief: "Eerst zien hoe snel hij zich aanpast"
Foto: © Photonews

De Israëlische creatieve middenvelder Kenny Saief is op weg naar Gent. Hij moet de broodnodige doublure voor Danijel Milicevic worden. Voetbalkrant.com voelde Hein Vanhaezebrouck aan de tand over de nieuwe aanwinst.

Sander De Graeve in Gent

Saief maakte indruk tijdens een interland met de Israëlische beloften tegen hun Belgische leeftijdsgenoten, mét Hannes Van Der Bruggen. In levende lijve zag Vanhaezebrouck de middenvelder nog niet aan het werk. "Ik heb hem enkel op beeld gezien, zowel compilaties als volledige wedstrijden", aldus de Gentse oefenmeester. "Ik heb daar dingen van gezien en hij heeft zeker potentieel aan de bal. Hij heeft creativiteit, daar zochten we ook naar."

Hij heeft zeker potentieel

Blijft afwachten hoe snel de Israëliër zich kan aanpassen. "We moeten zien hoe die jongen hier aankomt en hoe zijn testen zijn. Voor zijn communicatie is het wel een voordeel dat Rami Gershon hier al zit. Er zijn niet veel Israëlische spelers die hier slagen. Refaelov had ook veel tijd nodig en zelfs bij Barda was het met ups en downs."

Hij zal zich ook moeten aanpassen aan een ander niveau. "Hij komt van een ploeg die het moeilijk had en ook degradeerde naar een ploeg die zelf het spel wil maken. Ik moet hem eerst zien, welke persoonlijkheid hij heeft, hoe hij de dingen oppikt. Het zou kunnen dat het snel gaat, het kan dat het wat trager gaat. Voor ik met hem gesproken heb en hem bezig zie op training is dat moeilijk te bepalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties