Reactie Kawashima: "Onze kern is smal"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Kawashima: "Onze kern is smal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft niet langer het maximum van de punten. De Rouches gingen zondagmiddag onderuit tegen AA Gent. Eiji Kawashima wil de midweekmatch niet als excuus inroepen. Hij had het wel over de smalle kern.

Robby Morren in Luik

"Het verschil lag in de details. Het waren kleine dingen die bij ons niet in orde waren", oordeelde de Japanse doelman. "Dat we deze week al tegen Panathinaikos moesten aantreden, mogen we niet als excuus inroepen. Als je bij een club als Standard voetbalt, weet je dat je veel wedstrijden moet spelen."

Kawashima noemde heel wat elementen als oorzaak van de nederlaag. "De concentratie moest bij ons bij momenten beter en ik vind dat we op bepaalde momenten meer geduld moeten opbrengen. In de tweede helft hanteerden we te veel de lange bal en ontbrak het ons aan die extra kracht om te winnen."

Smalle kern

Guy Luzon had amper 15 fitte veldspelers ter beschikking, niet bevorderlijk natuurlijk. "We zeggen al van bij de start van de competitie dat we een smalle kern hebben, maar jullie journalisten kunnen daar weinig aan veranderen natuurlijk. Nu hebben we daar nog enkele geblesseerden bij. Wij moeten als speler alles geven op het veld en meer kunnen wij niet doen."

"We wonnen onze twee eerste competitiewedstrijden en we schakelden Panathinaikos uit met deze kern, dat is toch niet slecht", besluit de goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties