Sengier verkiest Hasselt boven Kreta: "Mijn kinderen zijn mijn alles"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Sengier verkiest Hasselt boven Kreta: "Mijn kinderen zijn mijn alles"
Foto: © Photonews

Bjorn Sengier gaat de komende maanden het doel van Sporting Hasselt verdedigen. De doelman heeft alvast zin in de nieuwe uitdaging. "Al had ik gehoopt om in mijn carrière ook nog eens mijn grenzen te verleggen."

Door Cédric De Volder

Bjorn Sengier heeft al een mooie en rijkgevulde carrière achter de rug. De 35-jarige goalie passeerde niet alleen langs KMSK Deinze, Zulte Waregem en Cercle Brugge, maar liet ook een visitekaartje achter bij Willem II en Helmond Sport. Het verhaal in Deurne-Noord eindigde dan wel niet helemaal zoals verhoopt, maar bij Sporting Hasselt wil Sengier opnieuw knallen.

"Ik heb een contract getekend tot het einde van het seizoen", bevestigt de doelman in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb goesting in het ambitieuze project van de club. Pas op: iedere club stelt zich bij het begin van een voetbaljaargang hoge doelen, maar bij Hasselt blijft iedereen nuchter en met de voetjes op de grond. We willen gewoon beter doen dan de achtste stek van vorig seizoen."

In de loop der jaren leuke aanbiedingen uit Midden-Oosten, Zuid-Korea en Azerbeidzjan

Nochtans kon Sengier ook nog een laatste keer van het buitenland proeven. Ook OFI Kreta kwam namelijk aankloppen. "Ik had gehoopt om in mijn carrière ook mijn grenzen te verleggen, maar mijn familiale situatie (co-ouderschap, nvdr.) liet dat niet toe. Het is misschien wel balen, maar ik heb geen spijt. Mijn kinderen zijn mijn alles. Al kwamen er in de loop der jaren wel enkele leuke aanbiedingen voorbij. En daar zaten exotische bestemmingen zoals het Midden-Oosten, Zuid-Korea en Azerbeidzjan tussen."

"Maar uiteindelijk wil ik bij Sporting Hasselt me opnieuw amuseren", besluit de doelman. "Eigenlijk is het allemaal wel goed, hoor. Op een twintigtal minuutjes sta ik van mijn thuis in Lommel op training. En ik blijf deeltijds voor Kwadro Ramen & Deuren werken. En weet je wat? Hun hoofdzetel ligt in... Hasselt!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties