Reactie Destorme scoorde én veroorzaakte penalty: "Toch licht, die strafschop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Destorme scoorde én veroorzaakte penalty: "Toch licht, die strafschop"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Destorme was in de tweede helft de meest opvallende man op het veld in Charleroi. De middenvelder, die nog maar zijn tweede volledige wedstrijd speelde na zijn zwaar auto-ongeluk, scoorde de gelijkmaker én veroorzaakte een strafschop.

Sander De Graeve in Charleroi

"Het deed deugd om te scoren, maar het deed iets minder deugd wanneer de lijnrechter zijn vlag in de lucht stak voor die strafschop." Destorme vindt de strafschop alvast erg licht. "Ik weet dat de bal mijn hand raakte, maar bewust was het zeker niet. Ik zou de beelden nog eens moeten zien. De scheids stond er dichtbij, maar die zag het niet. Het is onbegrijpelijk dat de assistent dat van die afstand kon zien. Die lijnrechter leek wel zeker van zijn stuk. Het was alleszins makkelijk gegeven."

De strafschop lokte veel protest uit bij de ploegmaats van Destorme. "Ik wist zelf wat er aan de hand was, maar zij vielen uit de lucht. Die van Charleroi ook, trouwens." Uiteindelijk kon de middenvelder terugkijken op een sterke tweede helft. "In de eerste helft voelde ik mij niet slecht, maar we hadden het als team moeilijk. In de tweede helft zijn we meteen sterker voor de dag gekomen."

Van Geneugden erg kwaad tijdens de rust

Hij scoorde zelf de gelijkmaker. Destorme kwam van erg ver terug na zijn zwaar verkeersongeluk. "Ik wil op mijn manier de ploeg helpen, dat is in de tweede helft aardig gelukt. Ik heb er alles aan gedaan, nooit eerder werkte ik zo hard in het tussenseizoen. Ik wil niet meer aan dat ongeval denken, dat ligt in het verleden. We kijken vooruit nu."

Waasland-Beveren leek na de rust wel een andere ploeg. "De coach maakte zich kwaad in de kleedkamer, wij waren vooral stil tijdens de rust. We toonden echt karakter. Zo terugkomen is niet makkelijk. Ik heb in ploegen gespeeld waar het veel moeilijker was om van zo'n klap te herstellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties