Hasi gokte met Kabasele en maakt winst

Hasi gokte met Kabasele en maakt winst
Foto: © Photonews

Vijfde speeldag en Nathan Kabasele scoort zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Niet zo opmerkelijk denk je dan. Wel opmerkelijk als je weet vanwaar de 20-jarige jongeling komt. Besnik Hasi gokte zwaar, maar de winst lijkt evenredig.

Door Johan Walckiers

Ook Herman Van Holsbeeck wrijft zich in de handen, want de manager had Kabasele verleden jaar al bijgeschreven in de negatieve kolom van de balans. Een investering die zijn meerwaarde niet zou opbrengen... Maar dan heb je wat aan een trainer die eerder bij de jeugd al werkte met de toen nog moeilijk controleerbare Kabasele. Hasi kent het talent van de neef van Mbokani. "Daar is hier nooit twijfel over geweest", knikte hij eerder al. "Maar nu heeft hij een kind en is hij snel volwassen moeten worden. Dat heeft hem ook op voetbalgebied geholpen."

Dat Kabasele kan voetballen, staat inderdaad buiten kijf. Het is het hoofd dat ook moet meewillen. "Maar daar heeft hij een klik gemaakt", aldus Herman Van Holsbeeck. Hasi gaf Kabasele tot eind augustus om zich te bewijzen, want momenteel is hij officieel zelfs geen lid van de A-kern. Met een paar sterke invalbeurten en zijn doelpunt van gisteren zal de jongen die vrijwel opgegeven was, zijn patrons wel overtuigd hebben.

Moest zich tegen eind augustus bewijzen

We zien hem straks niet meer wegglijden, want Hasi is blij met de polyvalente speler die hij zowel op de flank als centraal in de aanval kan werpen. Indien Kabasele straks zijn goede prestaties van de competitiestart bevestigt, heeft Anderlecht er een potentieel goudhaantje bij, dat zijn investering wel zal terugbetalen. Zowel sportief als qua transferwaarde. 

Kabasele is van nature een centrumspits, maar met Mitrovic voor zich heeft hij daar weinig kansen. Al zal Hasi ook blij zijn dat hij hem achter de hand heeft indien er eens iets gebeurt met de Serviër. Want zoals we al wisten en gisteren ook konden zien: Kabasele vindt makkelijk de weg naar de goal. Maar laten we niet te vroeg victorie kraaien. Er werd hem ook een grote toekomst voorspeld na zijn eerste goal drie jaar geleden tegen Bergen. En toen liep het wel nog mis. Maar die kans is nu zoveel kleiner omdat het goed zit in het kopje... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties