Janssens: "Er was geen vacature voor supporter, die zijn er al genoeg"

Caroline Tonnelier
| 40 reacties
Janssens: "Er was geen vacature voor supporter, die zijn er al genoeg"
Foto: © SC

KRC Genk verraste vandaag opnieuw vriend en vijand met de aanstelling van Patrick Janssens als nieuw Algemeen Directeur. De opvolger van Dirk Degraen ging zelf deze keuze uitleggen in Extra Time.

Niet alleen heeft Patrick Janssens een achtergrond in de politiek en niet in het voetbal, maar bovendien is het alom bekend dat hij supporter is van Beerschot. Twee zaken waardoor men toch wel eens de wenkbrauwen gaat fronsen bij het vernemen van het nieuws over zijn aanstelling bij KRC Genk.

Janssens ziet er echter geen probleem in. "Er was geen vacature voor een supporter, die zijn er al genoeg. Ik had dit niet voor eender welke club gedaan. Ik heb bijzonder veel sympathie en respect voor het project in Genk. Het is een voorbeeld voor veel andere clubs. Bovendien ken ik veel mensen in Limburg." De vrouw van Patrick Janssens is immers afkomstig van... Sint-Truiden. De voormalige burgemeester van Antwerpen was in het verleden wel al aanwezig bij een aantal triomfen van Genk. Zo woonde hij de bekerfinales tegen KV Mechelen en Cercle bij.

Invulling rol: focus op betere samenwerking

Door zijn gebrek aan voetbalachtergrond rijzen er veel vragen over de invulling van zijn rol als Algemeen Directeur. Voorlopig gaat Janssens zich niet inlaten met de transfers, maar het is wel de bedoeling daar in de toekomst een rol in te spelen. Verder legt de Antwerpenaar vooral de nadruk op het verbeteren van de samenwerking.

"De rol van de Algemeen Directeur is om het geheel beter te laten draaien. Er zijn bijzonder veel kwaliteiten en ervaring, maar de neuzen staan niet noodzakelijk in dezelfde richting. Het doel is om iedereen beter te laten samenwerken naar hetzelfde gemeenschappelijk doel." Al benadrukt Janssens wel dat hij niet het gevoel is dat er onenigheid is bij de club en is hij ervan overtuigd dat de leden van de Raad van Bestuur goed weten waar ze naartoe willen.

Over Jacob: "We zien wel hoe dat verder evolueert"

Afgelopen weekend maakten een aantal relschoppers in Genk het bont na de wedstrijd tegen Gent. De nieuwe Algemeen Directeur maakt duidelijk dat er hard moet opgetreden worden tegen deze individuen. "Dit past bij geen enkele club, maar zeker niet bij Genk." Daarmee verwijst hij naar de reactie van de grote meerderheid van de supporters, die de actie van de relschoppers duidelijk veroordeelde.

Over Gunter Jacob rijzen ook heel wat vragen bij de supporters. Op dat vlak hield Patrick Janssens zich behoorlijk op de vlakte. "Ik ga mij hier niet over de persoon uitspreken. Het zou echter lachwekkend zijn als een aantal relschoppers beslissen wie sportief directeur is. We zullen wel zien hoe dat verder evolueert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties