Vertonghen krijgt Europa League-winnaar naast zich

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vertonghen krijgt Europa League-winnaar naast zich
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tottenham Hotspur heeft een nieuwe centrale verdediger beet. Tweevoudig Argentijns international Federico Fazio maakt de overstap van Europa League-winnaars Sevilla. Vertonghen krijgt zo een kwaliteitsvolle partner in de verdediging.

Fazio komt over voor zo'n tien miljoen euro over. De Argentijn won met zijn land Olympisch goud in 2008, het jaar dat de Belgen er ook sterk presteerden. Hij won ook het WK -20, maar in de hoofdmacht verzamelde hij nog maar twee caps. Bij Sevilla was hij een sterkhouder. Fazio speelde 194 wedstrijden in de Primera Division.

Vertonghen krijgt er dus een serieuze concurrent of partner bij in de defensie. In de vorige wedstrijd tegen QPR, 4-0 winst dankzij onder meer twee goals van Chadli, stond Kaboul nog naast de Belg. Na de uitgaande transfer van kapitein Michael Dawson stond niets de komst van Fazio nog in de weg. Hij tekende een contract voor vier seizoenen bij The Spurs. "Ik kom aan bij een erg grote club met heel sterke spelers", aldus Fazio in een eerste reactie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties