Cissako: "Droom van de Premier League"

Cissako: "Droom van de Premier League"
Foto: © Photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Een van de lichtpunten van de competitiestart is Yarouba Cissako. De youngster van AS Monaco is uitgeleend aan Zulte Waregem en doet daar Davy De fauw helemaal vergeten op de rechtsachter. Maar wie is die Cissako? De Franse jeugdinternational stelt zichzelf voor.

Door Aernout Van Lindt

Over zijn roots

“Ik kom eigenlijk uit Parijs. Ik ben altijd fan geweest van Monaco en daarom ben ik ook op mijn vijftiende naar het Zuiden van Frankrijk getrokken. Mijn grote idool? Ludovic Guily, The Magic Imp.”

“Ondertussen heb ik de nationale Franse jeugdreeksen doorlopen van U16 tot U19. De origine van mijn ouders is Malinees, maar ik ben zelf gewoon geboren in Frankrijk.”

Over Belgische connecties

“Het is een mooi land hier en het weer valt voorlopig nog wel mee. Ik kende Hazard en wist dat hij hier de voorbije jaren speelde. Het Belgisch kampioenschap wordt in Frankrijk weinig gevolgd, maar ik wist wel al iets.”

“En bij Monaco heb ik twee jaar samengespeeld met Yannick Ferreira-Carrasco. Dus op die manier kende ik al een Belg van bij mijn club.”

Over vrienden

“Ik zit voorlopig alleen op een appartementje, met een klein keukentje. Ik maak zelf wel mijn eten klaar. Ach, in Monaco zat ik ook alleen dus zoiets went wel.”

“Ik heb wel een paar vrienden die af en toe eens afkomen en verder kijk ik vooral veel voetbal. Van de Franse en Engelse competitie zie ik heel veel wedstrijden.”

Over zijn toekomst

“Ik wil hier eerst en vooral een goed seizoen draaien bij Zulte Waregem. De zin en de motivatie zijn er alvast.”

“Daarna zien we wel wat er zal gebeuren. Waar ik van droom? Om ooit in de Premier League aan de slag te kunnen gaan, maar laten we het stap voor stap bekijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties