EK-kwalificatiecampagne trekt zondag definitief op gang
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 177 reacties
EK-kwalificatiecampagne trekt zondag definitief op gang
Foto: © photonews

Terwijl het er eerder deze week nog vriendschappelijk aan toe ging met heel wat oefeninterlands, volgt nu de ernst. Onze Rode Duivels moeten op hun eerste kwalificatieduel nog wachten tot in oktober. Voor achttien andere landen begint zondag de weg naar Euro 2016.

Drie groepen zijn dit weekend nog aan zet. In Groep C is het uitkijken hoe Spanje de WK-blamage heeft verteerd. Enkele internationals als David Villa, Xavi en Xabi Alonso zegden de Spaanse nationale ploeg vaarwel. La Furia Roja bouwt deels verder op een nieuwe generatie.

In groep E springt het duel tussen Zwitserland en Engeland in het oog. Beide landen zaten ook tijdens de vorige EK-kwalificatiecampagne in dezelfde groep. Velen herinneren zich nog het sensationele 2-2 gelijkspel op Wembley. Aan het einde van de rit gingen The Three Lions met de groepswinst aan de haal. Zwitserland werd pas derde.

Groep G tot slot lijkt een open poule te zullen worden. Rusland en Zweden, dat na een gemist WK op revanche berust, vormen misschien de grootste kanshebbers op plaatsing voor Euro 2016. Toch zijn ook Oostenrijk en Montenegro niet kansloos voor een ticket richting La Douce France.

Programma zondag

Groep C

Spanje - Macedonië
Oekraïne - Slowakije
Luxemburg - Wit-Rusland

GROEP E

Zwitserland - Engeland
Estland - Slovenië
San Marino - Litouwen

GROEP G

Rusland - Liechtenstein
Oostenrijk - Zweden
Montenegro - Moldavië

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws