Transferrecord voor Spaanse tweedeklasser van Duchâtelet

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Transferrecord voor Spaanse tweedeklasser van Duchâtelet
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een van de clubs in het imperium van Roland Duchâtelet is de Spaanse tweedeklasser AD Alcorcón. Geen enkel team uit de Liga Adelante realiseerde afgelopen zomer meer transfers dan de Madrilenen.

Alcorcón realiseerde maar liefst 18 binnenkomende transfers. De meeste spelers werden in eigen land gevonden. Veel geld werd er echter niet uitgegeven door de Spaanse tweedeklasser: de meeste spelers waren immers transfervrij of kwamen via een uitleenbeurt naar de club.

Ook 18 nieuwkomers bij Ujpest

Ook bij de andere teams van Duchâtelet was er afgelopen zomer heel wat beweging op de transfermarkt. Ook het Hongaarse Ujpest zag 18 nieuwkomers arriveren. Onder hen twee Belgen: Serwy en Aarab. Daarnaast werden ook een aantal spelers gehaald met een verleden in ons land: Ojo (ex-Genk) en Andrade (ex-STVV). Die laatste werd wel direct verhuurd aan Standard, terwijl Kosovic dan weer geleend wordt van Standard.

Bij Charlton heerst er eveneens een nieuwe wind. Bob Peeters mocht tien nieuwe spelers verwelkomen. Onder meer Vetokele, Bulot, Buyens, Ben Haim, Moussa en Tucudean zijn nieuw bij de Londense club. Bij Standard vielen er twaalf binnenkomende transfers te noteren, eentje meer dan bij Sint-Truiden. Carl Zeiss Jena hield het wat bescheidener: daar werden negen nieuwkomers verwelkomd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties