Hoe ziet Essevee er binnenkort uit?

Hoe ziet Essevee er binnenkort uit?
Foto: © Photonews

Zulte Waregem is niet denderend aan het seizoen begonnen met een 6 op 18 en door de vele vertrekkers noopte het zich ertoe tot de laatste dag heel actief te zijn op de transfermarkt. Nu iedereen er is, kan de coach met het puzzelen aan een team beginnen.

Door Aernout Van Lindt

Met Willie Overtoom, Tom Rosenthal, Jeremy Labor, Jesper Jorgensen en James Troisi kwamen er de laatste week van de mercato nog vijf nieuwe spelers bij. En met Plet, Benteke, Aneke, Ekangamene, Messoudi, ... vallen het aantal nieuwkomers niet op twee handen te tellen. Nu is het aan Dury om iedereen in het team te passen.

In doel zal er weinig veranderen: Sammy Bossut is en blijft de onbetwistbare nummer 1, Sebastien Bruzzese miste door een blessure het seizoensbegin. Nieuwkomer Bostyn kreeg daardoor in Europa een paar kansen, maar de jonge goalie kan nu verder rijpen zoals de jonge Bossut dat een klein decennium geleden ook deed aan de Gaverbeek.

In de verdediging blijft Bryan Verboom op links naar alle waarschijnlijkheid staan, al is er met Djibril Paye een goede back-up gezocht en gevonden. Op rechts de huurling van Monaco, Yarouba Cissako, die De fauw al deed vergeten. Centraal achterin zijn en blijven Colpaert-D'Haene op papier het vaste duo, al moet er door de blessure van Colpaert worden geschoven.

Colpaert is nog enkele maanden buiten strijd, en nieuwkomer Thiago Ferreira kon nog niet helemaal overtuigen. Mogelijk krijgt die andere nieuwkomer - Jeremy Labor - de komende weken zijn kans. Of Dury kan Skúlason een rijtje laten zakken, aangezien zijn middenveld meer dan gestoffeerd is.

Op dat middenveld wordt het namelijk knokken voor een plaatsje: N'Diaye moet de concurrentie aangaan met nieuwkomer Ekangamene, terwijl daarvoor Jesper Jorgensen sowieso als een volleerde 8 aan het werk zal mogen gaan. Met ook nog Trajkovski en andere nieuwkomers Messoudi, Troisi en Aneke is de concurrentie niet min. 

In de spits kan Dury opteren voor het duo Sylla-Plet, of hij kan alsnog opteren voor flanken. Cacérès, Naessens en Conté zijn dan wel weg, met Bongonda en eventueel Messoudi zijn er nog een aantal spelers die intrinsiek op de flank overweg kunnen. Ook qua systeem kan het puzzelen zijn: 4-3-3 is nog steeds mogelijk, maar ook 3-5-2 is met het huidige spelersmateriaal zeker een optie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties