Pollet vecht voor basisplaats: "Ik heb die concurrentiedruk nodig"

Pollet vecht voor basisplaats: "Ik heb die concurrentiedruk nodig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Pollet vertrok na amper zes maanden alweer bij Anderlecht. De spits wil wel opboksen tegen concurrentie, maar wil ook zicht op speelminuten. En die zag hij niet echt bij paars-wit.

De Champions League had een bepaalde aantrekkingskracht, maar Pollet richtte zich meer op speeltijd. "Tuurlijk stel je jezelf vragen als je weet dat je misschien Champions League kan spelen. Maar daarnaast hield ik ook rekening dat ik geen goeie zes maanden achter de rug had", zegt hij aan onze redactie. "En ik voelde dat het dezelfde weg ging opgaan als de voorbije zes maanden. Ik besliste toen om een trapje lager te gaan voetballen om later misschien weer op te klimmen.

Maar ook bij Gent is de concurrentie in de spits moordend. Momenteel moet hij Depoitre en Raman voor zich dulden. "Concurrentie maakt me beter. Ik heb dat nodig: iemand die me elke dag dwingt om beter te doen. Dat is misschien ook één van de redenen waarom ik Charleroi verliet, want daar had ik amper concurrentie. Ik heb de druk nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties