Van Veldhoven rekent op Del Piero: "De Indische spelers op hetzelfde niveau brengen: moeilijk"

Van Veldhoven rekent op Del Piero: "De Indische spelers op hetzelfde niveau brengen: moeilijk"
Foto: © SC

Had iemand Harm van Veldhoven verleden jaar gezegd dat hij dit seizoen Alessandro Del Piero onder zijn hoede zou hebben, hij zou eens gelachen hebben. De nieuwe coach van Delhi Dynamos in India wil van de ervaring van de ster gebruik maken om het niveau van zijn Indische spelers op te krikken.

"Het is van belang dat de grote spelers en bekende trainers de juiste dingen zeggen op de juiste momenten", legt Van Veldhoven uit aan de Times of India. "Het is ook belangrijk dat de Indiase spelers goed luisteren en de kennis oppikken. Dan zal je ze dag na dag zien groeien en profiteert ook het nationale team van India."

"De bedoeling is de Indiase voetballers op eenzelfde niveau te brengen als de internationale namen die erbij zijn gekomen. Natuurlijk is dat heel, heel moeilijk en is de tijd beperkt. Maar we willen het niveau graag verhogen, of dat nu op het veld of daarbuiten is. Dat heeft veel tijd nodig, ja. Maar er valt veel te leren. Een speler als Del Piero kan in wedstrijden en daarbuiten veel extra’s brengen. Iedereen weet dat iemand als hij de juiste dingen zal zeggen", aldus de voormalige coach van onder meer KV Mechelen en Roda JC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties