Preud'homme verwacht evenwichtige competitie: "Ons volgende doel? Het kampioenschap!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Preud'homme verwacht evenwichtige competitie: "Ons volgende doel? Het kampioenschap!"
Foto: © Photonews

Club Brugge kijkt tegen een lastige opdracht aan: een verplaatsing naar de Cristal Arena van KRC Genk. Ondertussen telt blauw-zwart nog steeds vijf punten achterstand op RSC Anderlecht. Michel Preud'homme is duidelijk in zijn ambitie: "Een kloof van acht punten zou veel te veel zijn."

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud'homme had het de voorbije weken niet onder de markt. Club Brugge was het aan zichzelf, aan de fans en aan het Belgische voetbal verplicht om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Tussendoor werd van blauw-zwart natuurlijk ook verwacht dat er prestaties werden neergezet in de eigen pintjesliga. Enig probleem: de veel te krappe kern van Club.

Ondertussen trokken de West-Vlamingen een blik aanwinsten open. Zondag op het veld van KRC Genk volgt dus een nieuwe start, Michel Preud'homme? "We kunnen enkel ons best doen, hé. In een ideale wereld beschikt een trainer over zijn volledige spelerskern bij het begin van de voorbereiding. Jammer genoeg bestaat die wereld niet, hé." (lacht)

Vijf punten achterstand? Dat valt eigenlijk nog mee als je weet dat we ondertussen ook al vier Europese wedstrijden hebben gespeeld

"Ik wil niet te veel naar die achterstand van vijf punten op Anderlecht kijken", vervolgt de Luikenaar. "Maar eigenlijk valt dat nog goed mee als je weet dat we ondertussen ook al vier Europese wedstrijden hebben gespeeld. Het was ons doel om de groepsfase te halen, hé. Dat is gelukt, maar het heeft punten gekost. Ook Anderlecht begint deze week aan haar Europees avontuur. In dat opzicht is de competitie vanaf nu in evenwicht. Ons volgende doel is dan ook duidelijk: het kampioenschap winnen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties