Preud'homme op zijn hoede voor 'derby': "Niets moet, maar alles mag bij Oostende"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Preud'homme op zijn hoede voor 'derby': "Niets moet, maar alles mag bij Oostende"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat zondag op bezoek in het Albertpark van KV Oostende. Ook Michel Preud'homme beseft dat het wel eens een warme avond kan worden. "Er wordt daar goed werk geleverd. Hun resultaten komen niet uit de lucht vallen."

Cédric De Volder in Brugge

KV Oostende en Club Brugge kamperen momenteel op een gedeelde vierde stek in het klassement en op vijf punten van leider RSC Anderlecht. Voor the Kustboys - zeker met een West-Vlaams onderonsje tegen blauw-zwart in het verschiet - een opsteker. Michel Preud'homme verwacht dan ook een lastige zondag.

"De goede resultaten van Oostende komen niet uit de lucht vallen", vertelt de oefenmeester van Club. "Het team heeft eigenlijk alles: lengte, techniek, kracht én snelheid. Ik heb bovendien ook de indruk dat de sfeer binnen die club heel goed is. Niets moet, maar alles mag. Ik verwacht me dan ook aan een lastige verplaatsing. Bovendien mag je niet vergeten dat het een derby is, hé."

Preud'homme mag overigens de hand schudden met Fred Vanderbiest. De oefenmeester van KVO liet na de verliespartij tegen KAA Gent optekenen dat hij de Buffalo's hoger inschat dan Club Brugge. "Ik ga me niet mengen in het huishouden van Oostende", blijft Preud'homme rustig. "We hebben zo'n uitspraken alleszins niet nodig om gemotiveerd aan de aftrap te komen. Wat ik van de stijl van Vanderbiest vind? Elke coach heeft zijn eigen stijl, hé. En bij Fred is dat er één met veel temperament." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties