De Laet reageert op niet-selectie: "Heb nu vier of vijf matchen om me in kijker te spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
De Laet reageert op niet-selectie: "Heb nu vier of vijf matchen om me in kijker te spelen"
Foto: © photonews

Ritchie De Laet deed het de voorbije weken enorm goed in de Premier League. De prestaties van de verdediger van Leicester City werden dan ook met recht en reden bejubeld in Groot-Brittannië. "Ik hoopte dan ook op een selectie voor de Rode Duivels."

Door Cédric De Volder

Marc Wilmots maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina. Vooral in het defensieve compartiment enkele opvallende beslissingen. Sébastien Pocognoli wordt terug opgevist, terwijl Jason Denayer zelfs voor de eerste keer mag aansluiten bij Vincent Kompany en co.

Opvallend: geen Ritchie De Laet op het lijstje van de Belgische selectieheer. Nochtans maakte het jeugdproduct van Manchester United de voorbije weken indruk in het shirt van promovendus Leicester City. Bovendien stuurde hij na de bekendmaking van de selectie onderstaande tweet de wereld in. Reden genoeg voor Voetbalkrant.com om de verdediger een belletje te geven.

"Ik zat wel degelijk in de voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden", bevestigt De Laet. "Dan hoop je natuurlijk om ook meteen die selectie te halen. Het is ontgoochelend dat het niet is gebeurd, maar meer ook niet. Ik begrijp de keuze van Wilmots ook wel, hoor. Het is misschien nog te vroeg om na enkele weken al meteen geselecteerd te worden voor de Rode Duivels."

Al klinkt De Laet wel heel vastberaden met het oog op de toekomst. "Ik moet nu gewoon blijven presteren met Leicester City. Meer kan ik eigenlijk ook niet doen, hé. De volgende match, na het komende tweeluik, van de nationale ploeg staat ergens in november gepland. Dat wil zeggen dat ik nu nog vier of vijf wedstrijden heb om me in de kijker te spelen en om ervaring op te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties