Denier vergelijkt Defour met De Bruyne

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Denier vergelijkt Defour met De Bruyne
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag komt Pierre Denier tegen Anderlecht oude bekende Steven Defour tegen. De assistent-trainer van Genk wist tien jaar geleden al dat de Rode Duivel een grote zou worden.

Steven Defour brak op jonge leeftijd door bij KRC Genk en maakte meteen indruk. "Jammer genoeg hebben we er niet lang kunnen van genieten. Ik herinner me nog levendig hoe hij iedereen al bij de beloften verbaasde. Dat jongske bleef lopen, die zat werkelijk overal op het veld", aldus Denier tegenover Het Belang van Limburg.

"Speciale karakters"

Hij vergelijkt de Rode Duivel met een andere jeugdproduct van de Limburgers. "Hij heeft veel gemeen met Kevin De Bruyne. Het zijn twee absolute toptalenten uit onze opleiding met een enorm doorzettingsvermogen. Speciale karakters, die altijd wilden winnen."

De fans van zijn voormalige club Standard waren niet te spreken over de transfer van Defour naar aartsrivaal Anderlecht, maar de middenvelder haalde zich jaren geleden al eens de woede van de Genk-fans op de hals bij zijn transfer richting Luik. Denier nam zijn voormalige poulain echter nooit iets kwalijk. "Ik herinner me hoe Defour hier met Standard kwam, niet lang na zijn transfer. Hij kreeg enorm veel over zich heen, maar trok zich daar weinig van aan. Ik was trouwens één van de enigen die hem toen een hand ging geven voor de match. Ik vond het jammer dat hij weg was, maar hij had niks misdaan."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties