Vertonghen wil kwartfinale nog honderd keer herspelen: "Al zal Argentinië dan ook wel enkele wedstrijden winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Vertonghen wil kwartfinale nog honderd keer herspelen: "Al zal Argentinië dan ook wel enkele wedstrijden winnen"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels bliezen in de vooravond een eerste keer verzamelen als voorbereiding op de EK- kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Bosnië- Herzegovina. "Deze keer is het toch anders. België is de uitgesproken favoriet", aldus Jan Vertonghen.

Cédric De Volder in Neerpede

Door de afgelasting van de partij in en tegen Israël begint de EK-kwalificatiecampagne van de Rode Duivels pas vrijdag tegen het nietige Andorra. "Ik had die eerste partij graag gespeeld, maar dan wel onder normale omstandigheden", vertelt Jan Vertonghen. "Of het lastig is om na de WK-campagne de klik te maken en 'maar' tegen Andorra te voetballen? Nee, helemaal niet. Ik ben altijd blij om terug bij de nationale ploeg te zijn. Vandaag was het nog rustig, maar vanaf morgen zal de focus er wel zijn."

En België moet zich eigenlijk zonder problemen kwalificeren voor het Europees kampioenschap in Frankrijk. "Het klopt dat onze groep er eentje is zonder grote namen. Ik hoop dan ook dat wij een foutloos parcours rijden en dat de andere teams punten afsnoepen van elkaar. Al is het toch anders om deze keer als uitgesproken favoriet aan de campagne te beginnen. Dat zorgt toch meteen voor een beetje meer druk. Al vind ik het maar normaal dat de fans en de voetbalwereld veel van ons verwachten."

Er zijn in Europa maximum twee teams sterker dan België

"Ik denk dat we op het WK hebben geleerd dat België niet te snel tevreden mag zijn", besluit de verdediger van Tottenham. "Ik was alleszins teleurgesteld na onze uitschakeling tegen Argentinië. Meer zelfs: ik wil die partij nog honderd keer herspelen. Argentinië zal ook wel een aantal wedstrijden winnen, maar er was zeker meer mogelijk. (lacht) Er zijn zeker landen die sterker zijn dan België, maar in Europa zijn dat er maximum twee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties