Video: Pak veranderingen in Football Manager 15

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Video: Pak veranderingen in Football Manager 15
Foto: © SC

Voor veel voetbalfans gaat het spelletje verder dan enkel wedstrijden bijwonen of bekijken op tv. Ze zitten tot in de vroege uurtjes elkaar te bekampen in de nieuwe FIFA of Football Manager. Voor de fans van die laatste hebben we goed nieuws. Er zijn immers een pak verbeteringen in aantocht.

Miles Jacobson, de bekende drijfveer achter het populaire spel, stelt de veranderingen tegenover vorig jaar voor in een uitgebreide video. Ook de datum van de release is bekend. Het spel zal in de winkelrekken liggen op 7 november. Voor wie op het werk zit of geen tijd heeft om een filmpje van bijna een half uur te bekijken, lijsten we hier de belangrijkste nieuwigheden op.

Voor wie nu denkt: "Football wat?" geven we even een introductie. In Football Manager kruip je in de huid van een manager naar Engels model. Dat wil zeggen dat je niet alleen de training door de week bepaalt en de wedstrijden leidt, maar dat je ook op zoek moet naar nieuwe talenten, de transfers in goeie banen leidt, met het bestuur overlegt wanneer je een groter stadion wil, enzovoort. Het spel wordt al jaren gelauwerd als de meest realistische nabootsing van de voetbalwereld ooit.

McLeish: "Mijn zoon kwam járen geleden met een 13-jarige speler uit het spel op de proppen. Zijn naam was Lionel Messi"

Veel clubs gebruikten de enorme database vroeger al voor scoutingsopdrachten en nu wordt er officieel samengewerkt met het scoutingsprogramma ProZone. In de documentaire over het spel die gisteren te zien was op tv gaf ook Genk-coach Alex McLeish aan onder de indruk te zijn. "Mijn zoon kwam jaren geleden plots met een dertien-jarig talent op de proppen bij Barcelona. Hij beweerde bij hoog en laag dat hij de beste ter wereld zou worden. Ik schonk er niet veel aandacht aan. Zijn naam? Lionel Messi."

De nieuwigheden

Verschillende soorten managers: Voor het eerst kan je aangeven welk soort coach je wil zijn. Ben je iemand die zich vooral op het veld bezighoudt met de trainingen, dan zal je jezelf kunnen inschakelen om bijvoorbeeld de techniektraining te geven. Ben je eerder de manager in het maatpak, dan zullen je sterke punten je elders voordeel opleveren.

Meer realistische bewegingen: De match-engine heeft een serieuze opknapbeurt gekregen. Er werd gebruik gemaakt van motion capture-technologie waardoor de spelers nu realistischer bewegen.

Verbeterde scouting: Vanaf nu kan je je scouts op pad sturen om een vervanging te zoeken voor een bepaalde speler als die bijvoorbeeld wat ouder wordt of een contract tekent bij een andere club. Je scout zal een vervanger met ongeveer dezelfde kwaliteiten zoeken.

Nieuw menu: Met het nieuwe menu kan je nu sneller dan ooit de zaken die je nodig hebt terugvinden.

Snorren!: Football Manager werkt al sinds mensenheugenis samen met verschillende goede doelen. Nu komt daar Movember bij. Plots zullen sommige spelers een snor laten staan in de maand november.

Voor wie alle nieuwe features van het spel wil zien, of meer uitleg wil bij deze die we hierboven uitlichten, raden we jullie het onderstaande filmpje aan. Het is het bekijken meer dan waard, zeker voor fans van de reeks.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties