Reactie Mertens: "Eerste halfuur toch wat schrik gehad"

Mertens: "Eerste halfuur toch wat schrik gehad"
Foto: © SC

Dries Mertens was goed voor twee rozen tegen Andorra. De aanvaller amuseerde zich duidelijk op het veld, maar de eerste helft sloop er op een gegeven moment toch wat onzekerheid in de rangen.

Johan Walckiers in Brussel

"Ja, om de waarheid te zeggen, hadden we toch wat schrik", bekende Mertens. "Als je twee keer de lat en één keer de dwarsligger raakt, denk je dat het één van die avonden gaat worden waarin het niet wil lukken. Maar we speelden een grote match. We wilden het publiek bedanken voor hun opkomst. Uitverkocht tegen Andorra: zoiets motiveert ons."

Mertens, de kleinste op het veld, maakte de enige goal met het hoofd. "Tja, dat gebeurt niet zoveel hé", lacht hij. "Ik voel me gewoon goed en dat vertaalt zich in goeie prestaties. Waarom ik naar Van Damme liep? Hij verjaarde vandaag. Ik wou het vieren met Serge Borlée ook, maar die zat in de tribune."

Dat Andorra geen al te grootse tegenstander was, is misschien nog een zware understatement. "Dat gebeurt wel vaker, maar je moet zulke matchen toch nog winnen. Het was positief dat iedereen wou scoren. Dat toont het engagement in deze groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties