Reportage 450 tegen 14.000: De Belgische fans tegen overmacht in Sarajevo

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
450 tegen 14.000: De Belgische fans tegen overmacht in Sarajevo
Foto: © SC

De fans van de Rode Duivels staan, net als de spelers, voor een aartsmoeilijke klus in Bosnië &Herzegovina. Ze moeten zich immers laten horen tegen een overmacht van 14.000 fanatieke Bosniërs. Het hotel innemen lukte al, het stadion wordt moeilijker.

Sander De Graeve en Cédric De Volder in Sarajevo

Hotel Sarajevo deed in de vooravond dienst als meeting point voor de Belgische fans. Het dakterras werd volledig ingenomen. Het personeel raakte overwerkt en tijdens de inval der Duivels steeg de prijs van het bier van vier naar vijf BAM. Dat is zo'n 2,5 euro.

Veel bekende gezichten trouwens, daar in Sarajevo. Op verplaatsing kom je heel vaak dezelfde supporters tegen. Dit 'oude dametje' is niet aan haar proefstuk toe, ook in thuiswedstrijden kan je ze tegenkomen. In het Bosnische platteland zou ze overigens niet misstaan. In Sarajevo is het uitzicht iets beter.

Ook de jongens van Club Luik zijn in grote getale aanwezig, we hebben zelfs een fan van Oostende gespot in tenue. Van het ene weireldploegsje naar het andere, het moet kunnen.

Wat een mens niet allemaal overheeft voor zijn favoriete ploeg. Niet alleen met de bus en het vliegtuig kwamen de suporters afgezakt voor deze lastige verplaatsing. Aan de lobby stond plots een Fiesta met Belgisch nummerplaat geparkeerd. Een feestje zal het geweest zijn, al die uren in de wagen van Waver naar Bosnië. Respect, maar geef ons toch maar het vliegtuig.

Vanavond nemen ze het met hun 450 op tegen 14.000 Bosnische gekken. Één Belgische gek durfde het overigens aan om een Bosnische mascotte te kopen, volkslied inbegrepen. De lokale politieagenten konden het wel appreciëren. In de hel van Zenica zullen de Duivels alle steun nodig hebben. België won er immers nog nooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties