Bosniërs onder de indruk van Rode Duivels: "Belgen beter dan het beste Spanje"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Bosniërs onder de indruk van Rode Duivels: "Belgen beter dan het beste Spanje"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België bleef dan wel steken op een 1-1 gelijkspel in en tegen Bosnië, afgaande op het spel zat er veel meer in. Dat zagen ook onze Bosnische collega's. Na de wedstrijd trokken ze een blik superlatieven open over de prestatie van de Rode Duivels.

Sander De Graeve in Zenica

Tussen de interviews na de match door werden we in Zenica aangeklampt door een Bosnische collega. De man was danig onder de indruk. "Ik heb nog nooit een ander land zó goed zien spelen hier in Bosnië. Op weg naar het WK in 2010 kwam het beste Spanje hier winnen met 2-5. Wel ze speelden minder goed dan jullie vanavond."

Ook hij zag dat er veel meer in zat voor de Belgen. "Jullie hadden de grootste kansen, maar scoorden uit een halve kans. Begovic verkeek zich, maar was bezig aan een erg sterke match. Dat we hier niet verliezen mag een mirakel heten."

Die Hazard is echt fantastisch

Vooral Hazard kreeg lof. "Hij is echt fantastisch, heb je die eerste helft gezien? Onze spelers leken wel standbeelden, zo makkelijk ging hij erdoorheen. Enkel die nummer negen (Lukaku, red.) speelde niet goed. De rest heeft ons overklast."

Ook de keuze van Wilmots voor de hoge vleugelverdedigers kon op bijval rekenen. "Wij hebben dat niet, die kwaliteit op de back." Nochtans was die positie lang een manco van de nationale ploeg. "Vertonghen en die kerel waarvan ik de naam niet kan uitspreken (Alderweireld, nvdr.) zijn echt sterk aan de bal. Zijn het centrale verdedigers? Dat zou je niet zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties