Update: Volgende week hoorzitting over incidenten in Servië

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Update: Volgende week hoorzitting over incidenten in Servië
Foto: © SC

De UEFA heeft een disciplinair onderzoek ingesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen van gisteren tijdens de wedstrijd tussen Servië en Albanië. Beide naties riskeren één of meerdere wedstrijden achter gesloten deuren te moeten afwerken.

Gisteren werd de wedstrijd tussen Servië en Albanië bij een 0-0-gelijkspel nog voor de rust stilgelegd. Er waren rellen uitgebroken tussen de spelers en met het publiek nadat een drone met een vlag van Groot-Albanië door het stadion in Belgrado vloog. Met die vlag eisen de Albanezen een éénmaking van de Albanese volkeren in Albanië, Kosovo, Montenegro, Macedonië, Griekenland en Servië.

De UEFA maakte vandaag bekend dat er een onderzoek ingesteld wordt naar beide landen. Op 23 oktober staat een hoorzitting gepland. De Servische voetbalbond moet zich verantwoorden voor veldbestorming, het lanceren van vuurwerk, ongeregeldheden van de fans, een slechte organisatie en het gebruik van een laser pointer. De collega's van Albanië worden op het matje geroepen omdat ze de wedstrijd niet wilden verder spelen. Ook het verschijnen van de drone met de vlag wordt hen verweten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties