Reactie Mazzu en Vanderbiest in koor: "Enorm veel respect voor tegenstander"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mazzu en Vanderbiest in koor: "Enorm veel respect voor tegenstander"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu was enorm opgetogen na de overwinning van Sporting Charleroi tegen KV Oostende. De oefenmeester van de Henegouwers zag eindelijk de ploeg die hij al een poosje voor ogen had.

Cédric De Volder en Edgar Makanga in Charleroi

Sporting Charleroi won gisteren met 2-0 van KV Oostende. Doelpunten van Kenneth Houdret en Lynal Kitambala deden the Kustboys de das om. Felice Mazzu was opgetogen over de prestatie van zijn jongens, terwijl Fred Vanderbiest beseft dat er na de twee op vijftien dringend punten moeten worden gepakt.

"Ik had sinds mijn aanstelling als coach van Sporting Charleroi nog niet gewonnen van KV Oostende", aldus Mazzu op de persbabbel. "Die ploeg was eigenlijk een beetje mijn zwarte beest, maar het is eindelijk gelukt om te winnen. Ik zag een grootse prestatie van mijn groep. Al moet ik toegeven dat het tweede doelpunt op een ideaal moment viel. Oostende had het overwicht en wij hadden het enorm lastig."

Vanderbiest begon zijn analyse dan weer met een opmerkelijke uitspraak. "Ik heb enorm veel respect voor Sporting Charleroi en voor Mazzu", aldus de oefenmeester van Oostende. "En daarom ga ik mijn babbel in het Frans doen. En dat gebeurt zelden, hoor."

"We brachten goed voetbal tot op zo'n dertig meter van het doel van Charleroi", aldus Vanderbiest. "Elimane Coulibaly hebben we duidelijk gemist en als we dan toch kansen kregen stond Nicolas Penneteau goed in weg. Het is jammer dat ik het moet blijven herhalen, maar we slikken veel te veel doelpunten op stilstaande fases."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties