Odoi: "Klaar voor de Ghanese nationale ploeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Odoi: "Klaar voor de Ghanese nationale ploeg"
Foto: © Photonews

Denis Odoi speelde al één vriendschappelijke interland voor België, maar lonkt toch naar Ghana, het geboorteland van zijn vader. Hij bracht vorig jaar de Ghanese bond al op de hoogte en voelt zich klaar voor een selectie.

Odoi wil op zoek gaan naar zijn roots. "Ik ben geïnteresseerd om voor Ghana te spelen omdat ik zo mijn roots kan ontdekken terwijl ik iets doe waarvan ik hou. Verder zal ik ook matchen op een hoog niveau kunnen spelen. Hopelijk kan ik groeien als speler én mens door voor Ghana te spelen."

"Ghana is één van de beste Afrikaanse teams, het is een ploeg die elke tegenstander een moeilijke match kan bezorgen", verklaart Odoi zijn keuze bij Goal. Toch moet er meer regelmaat komen. "Als je kijkt naar de match tegen Duitsland op het WK, en die tegen Portugal en de VS, zie je dat het niet hetzelfde niveau is."

Eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel kans ik maak

De concurrentie is, zoals bij elk nationaal elftal, groot. "Eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel kans ik maak. Het enige wat ik kan doen is zeggen dat ik beschikbaar ben en alles geven als ik een uitnodiging in de bus krijg. Ik speel nu 40 matchen per jaar bij mijn club en kom ook uit in de Europa League."

Er duikt wel één probleem op. "Ik spreek geen enkele Ghanese taal. Hopelijk zal dat geen probleem zijn", aldus Odoi die vriendschappelijk één keer uitkwam voor de Rode Duivels. Vriendschappelijke wedstrijden tellen echter niet mee dus staat niets hem in de weg om voor Ghana te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties