Oostende wil/mag niet verliezen: "Of het zou wel eens warm kunnen worden onder ons"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Oostende wil/mag niet verliezen: "Of het zou wel eens warm kunnen worden onder ons"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende ontvangt woensdag met promovendus KVC Westerlo dé absolute revelatie van het voetbalseizoen. De kustjongens kampen momenteel echter met een dipje. Al is verlies geen optie tegen de Kempenzonen.

Door Cédric De Volder

KVC Westerlo heeft haar terugkeer op het hoogste niveau allesbehalve gemist. De Kemphanen prijken momenteel met veel trots op een gedeelde derde plaats en tellen amper drie puntjes minder dan leider RSC Anderlecht. Ook KV Oostende begon het seizoen goed, maar zakte na de recente twee op vijftien terug naar stek nummer tien.

Er zijn dan wel nog geen zorgen in het Albertpark, maar de kloof met onder meer Cercle Brugge en Lierse SK is inmiddels gezakt tot amper drie punten. "Dus ga ik een beetje druk op mijn groep leggen", aldus Frederik Vanderbiest. "We zitten in een negatieve spiraal, maar de komende twee wedstrijden (KVC Westerlo en Waasland-Beveren, nvdr.) zijn van het grootste belang. We hebben minstens een vier op zes nodig of het zou wel eens heel warm kunnen worden."

Ook Sébastien Siani en Carl Hoefkens treden hun coach bij wat betreft het belang van de partij. "Maar eigenlijk zijn alle wedstrijden even belangrijk. Onze tegenstanders beginnen ons te kennen, hé. Er is geen enkele ploeg die ons nog onderschat of die rustig aan de wedstrijd begint. De wedstrijd tegen Westerlo is dan wel belangrijk, maar wij spelen altijd voor de drie punten. Die kloof met de ploegen in de kelder van het klassement? Als je naar boven kijkt is die kloof ook nog klein."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties