Tussen verdriet en woede na moord op nationale doelman: "Het wordt tijd dat dit soort praktijken stoppen in ons land"

Tussen verdriet en woede na moord op nationale doelman: "Het wordt tijd dat dit soort praktijken stoppen in ons land"
Foto: © Photonews

Het was onthutsend nieuws dit weekend uit Zuid-Afrika. Daar verloor Senzo Meyiwa, de nationale doelman, het leven nadat hij neergeschoten werd door inbrekers. Om een gsm en wat cash. Enkele Zuid-Afrikaanse spelers in de Belgische competitie zijn boos en verdrietig.

"Dit is triest nieuws, dat veel mensen binnen en buiten Zuid-Afrika raakt. Het is ook schokkend om te weten dat zoiets zo makkelijk kan gebeuren bij eender wie, je vriend of een respectabel iemand in Zuid-Afrika," aldus Darren Keet tegen Radio 1.

Ook Andile Jali van Oostende was aangedaan: "Ik kan nu enkel voor hem bidden, hopelijk kan ik naar de begrafenis gaan dit weekend. We waren echte goede vrienden." Anele (Genk) was in Het Nieuwsblad ook duidelijk: "Ik ben in shock."

Doodstraf opnieuw invoeren?

Om verder te gaan: "Dit moet echt stoppen. Het is een nieuw nationaal trauma, het wordt tijd dat dat dit soort praktijken stoppen in ons land."

Doelman Keet is hard voor de manier waarop in Zuid-Afrika met wapens wordt omgegaan: "Niet de wapenwet op zich is een probleem, maar de toepassing en de handhaving ervan. De politie en de personen die daarvoor verantwoordelijk zijn, moeten strikter te werk gaan. Ik vind dat de politie haar job moet doen en de Zuid-Afrikanen moet beschermen. Ze zouden de doodstraf opnieuw moeten invoeren in Zuid-Afrika"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties