Penneteau: "Mambourg moet weer een oninneembare vesting worden"

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Penneteau: "Mambourg moet weer een oninneembare vesting worden"
Foto: © photonews

Zondag ontvangt Charleroi ploeg in vorm Club Brugge. Na de 5-2 nederlaag tegen Lokeren hebben de Zebra's iets recht te zetten. Dat beseft ook doelman Penneteau.

Door Edgar Makanga

De ervaren Franse doelman was als toeschouwer aanwezig bij het duel tussen Moeskroen-Péruwelz en Club afgelopen donderdag. Hij zag een sterke prestatie van de Bruggelingen. "Om een positief resultaat neer te zetten, zullen we top moeten zijn vanaf minuut één. De Bruggelingen zullen zeker even taai zijn als Lokeren, of misschien zelfs van een nog hoger niveau. Club is op alle vlakken een sterke tegenstander, op stilstaande fases en in het veldspel."

Dit seizoen slaagde Charleroi er nog niet in een van de titelpretendenten te verrassen. "In Charleroi zegt men me vaak dat Mambourg een oninneembare vesting was. We moeten zorgen dat dit opnieuw zo wordt. Thuis moeten we het Club moeilijk maken, maar we zullen een erg goeie match moeten spelen om Blauw-Zwart het vuur aan de schenen te leggen."

Mijn vertrouwen is niet aangetast na de 5-2

Daarvoor zullen de Carolo's in elk geval een heel ander gezicht moeten tonen dan tegen Lokeren. "We moeten ons bewust zijn van onze tekortkomingen, maar we moeten ook niet dramatiseren. We hebben ook de omstandigheden tegen. Op een slechte dag moeten we proberen beter om te gaan met tegenslag. Nochtans was het tegen Gent en Oostende niet slecht. Dit seizoen spelen we echter zelden drie matchen op rij goed. We moeten het niveau opkrikken."

Voor de verplaatsing naar Daknam had de man met bijna 500 matchen in de Ligue 1 amper zeven tegengoals geïncasseerd in de Jupiler Pro League "Mijn vertrouwen is zeker niet aangetast. Ik weet uit ervaring dat ik soms een periode weinig goals binnenkrijg, maar dat nadien het geluk wat ontbreekt. Ik probeer mij nog steeds verder te verbeteren. Ik bekijk veel video's van mijn matchen om mij verder te verbeteren." Tegen Club moet Penneteau alvast vrezen voor een lastige avond, gezien de offensieve weelde bij de West-Vlamingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties