Jan Mulder over het Antwerpse voetbal

Jeroen Evens
| 137 reacties
Jan Mulder over het Antwerpse voetbal
Foto: Photonews

Wie Jan Mulder kent, weet dat de Nederlander niet op zijn mond gevallen is. Ook dit weekend niet, toen ATV hem interviewde op de boekenbeurs, waar hij zijn nieuwe boek 'Tot u spreekt' promoot. De zelfverklaarde coryfee van Anderlecht deed enkele opmerkelijke uitspraken over het Antwerpse voetbal.

Als Mulder wordt gevraagd naar zijn voorkeur van ploeg antwoordt hij volmondig “Beerschot!”.  Blijkbaar heeft de club uit het Kiel indruk gemaakt op de ex-speler van Anderlecht. “Toen ik bij Anderlecht speelde, en we gingen op verplaatsing naar het Kiel, viel me één ding op: dat geluid in die tribune, geweldig! Rauw, en vol hartstocht.” Ook het stadion kon Mulder bekoren: “Midden in de wijk, prachtig. Maar vooral de intensiteit in de tribunes.” De Nederlander werd er naar eigen zeggen toegeroepen met minder sportieve verwensingen als ‘voalen Hollander’.

Maar ook het sportieve verval van The Great Old raakt Mulder diep. “Recent reed ik langs Antwerpen terug naar Nederland, en ik besliste langs de Bosuil te rijden. Om zo’n bouwvallig stadion te zien deed zeer. Als jongetje luisterde ik op de radio naar Belgie-Nederland, dat daar gespeeld werd.”

Over de toekomst van het Antwerpse voetbal is Mulder positief. “Voor Beerschot is er zeker een toekomst. Antwerp gun ik het beste, maar Beerschot meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties